Értékelje a céget!
18 találat 1 | 2

Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság

FETI-KÖVIZIG

Cím:
4400, Nyíregyháza Széchenyi u. 19.
fax:
42/502-202
telefon:
42/502-202

Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság

Cím:
5700, Gyula Városház u. 26.
fax:
66/526-407
telefon:
66/526-407

Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság

Cím:
7623, Pécs Köztársaság tér. 7.
telefon:
06-72-506-398 /Igazgatóság
fax:
06-72-506-398 /Igazgatóság

Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság

Cím:
5000, Szolnok Ságvári krt.4
telefon:
36-56-501-900
telefon:
36-56-501-900

ADUVIZIG

Cím:
6500, Baja Széchenyi u. 2/c.
telefon:
79/421-233
fax:
79/421-233

Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi,Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség

Cím:
6720, Szeged Felső-Tiszapart u.17.
telefon:
(66) 36 17 55
:
(66) 36 17 55
Tevékenység rövid leírása:
A környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségek, mint "zöldhatóságok" a környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása alatt működő területi államigazgatási szervek, önálló jogi személyek, önállóan gazdálkodó, központi költségvetési szervek. Államigazgatási eljárásban felettes szervük az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség. Hatósági és szakhatósági feladataikat a természet- és tájvédelem, a levegőtisztaság-védelem, a felszíni és felszín alatti vizek mennyiségének és minőségének védelme, a földtani közeg (talaj) védelme, valamint a hulladékok, a zaj- és rezgés okozta káros hatások, a radioaktív sugárzás elleni védelem, valamint a vízgazdálkodás területén külön jogszabályokban meghatározott keretek közötti hatáskörrel látják el.

A felügyelőségek, mint területi szervek illetékességi területükön a környezet- és természetvédelem egészére kiterjedően ellátják a környezet állapotának és használatának figyelemmel kísérését, a várható, jelentős környezetállapot-változások előrejelzését, továbbá biztosítják az ezekre vonatkozó adatok nyilvánosságát. A felügyelőségek működtetik a környezetvédelmi monitoring és statisztikai adatgyűjtési rendszereket. A komplex értékelés érdekében együttműködnek más területi szervek által működtetett információs és ellenőrző rendszerekkel (vízrajzi, talajvédelmi stb.) Végzik a szakigazgatási munkával, ellenőrzésekkel összefüggő helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat. Illetékességi területükön biztosítják a - más szervek összehangolt közreműködését is igénylő - környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi feladatok területi és szakmai koordinációját, a környezet állapotára, a környezetvédelmi tevékenység alakulására vonatkozó adat és információszolgáltatást. Irányítják a káresemények környezetet veszélyeztető hatásainak elhárításával összefüggő hatósági feladatokat. Tevékenységük során támogatják a feladatkörükkel kapcsolatos társadalmi kezdeményezéseket és felhasználják azok eredményeit munkájuk során, továbbá tudatformálással, oktatással népszerűsítik a környezet és a természet védelmét.

Pécsi Vízmű Zrt.

Cím:
7634, Pécs Nyugati Ipari út 8.
telefon:
72/421-700
fax:
72/421-700
Tevékenység rövid leírása:
A közösségek vízellátásának, majd szennyvíz-elvezetésének biztosítása mindenkor a legfelelősségteljesebb feladatok közé tartozott. Ezt a felelős örökséget viseli a Pécsi Vízmű Zrt., amely csaknem 90 ezer otthonban és munkahelyen biztosítja a nap 24 órájában az élethez nélkülözhetetlen, egészséges, tiszta ivóvizet. Társaságunk a régió egyik meghatározó piaci szereplőjeként a déli országhatártól a Balatonig összesen több mint 1320 kilométernyi vízhálózatot és 800 km hosszú csatornahálózatot felügyel.

Mindezek mellett a mi feladatunk az elkövetkező generációk számára oly fontos vízkincs őrzése is.

VITUKI Környezetvédelmi és Vizgazdálkodási Kutató Intézet Non Profit Közhasznu Kft

Cím:
1095, Budapest Kvassay Jenő út 1.
telefon:
215-8160
fax:
215-8160
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk a vízgazdálkodás és a környezetvédelem területén tevékenykedik.
A VITUKI-t 1952-ben abból a célból alapították a korábbi Vízrajzi Intézetből, hogy alap és alkalmazott kutatásokat végezzen, tanulmányokat készítsen az ország vízkészletének megőrzéséhez, fejlesztésére, vízgazdálkodásának tudományos megalapozására a magyar vízgazdálkodás részére. Az 1886-ban létrehozott magyar vízrajzi szolgálat hagyományaira épülve, kiegészítve hidraulikai, vízgépészeti, vízkémiai, hidrobiológiai, szennyvíz-technológiai és talajmechanikai laboratóriumokkal, felszerelésekkel, műszerekkel és számítástechnikai eszközökkel a VITUKI Európa egyik legsokoldalúbb vízügyi kutatóintézetévé vált, amely a vízgazdálkodás teljes spektrumában munkálkodott.


Napjainkban a VITUKI 200 fős létszámából mintegy 80 fő a magasan képzett vízépítő-, vegyész-, villamos-, gépészmérnök, geológus, biológus, matematikus és mezőgazdász munkatárs. A magyar tudományos és kutatóhelyekkel kialakított szoros kapcsolatai kihasználásával a VITUKI képes multidiszciplináris kutatócsoport összeállítására bármely kutatási feladathoz.

Techno-Wald Kkt.

Cím:
2500, Esztergom Dobogókői út 78.
fax:
06-33/317-456
mobil:
06-33/317-456
Tevékenység rövid leírása:
Termékeink a Derozion-2+ és a Geomembrán I-II-III. az OTH-nál bejegyzett védett szabadalmak és ÉME Közúti és Vízűgyi alkalmazási engedéllyel rendelkeznek.
-A Derozion-2 + hálós megerősítésű gyepnemez két réteg textília közé beépített rashel háló,fűmag és műtrágya keverék, valamint vízmegkötö,tároló elem összetevőkből áll.
Alkalmas vizes és közúti létesítmények (földművek,rézsűk) burkolására, erózióvédelem céljából, mely funkcióját a rashel hálónak köszönhetöen a beépítés időpontjától betölti.
Alkalmazható továbbá időszakos vízfolyások mederszelvényeinek fenékburkolására,valamint burkolt vízlevezetők burkolat feletti szelvényének védelmére.

-A Geomembrán I-II-III, mely egy flexibilis vízzáró és vízelvezető rendszer. Két réteg geotextília védőréteg közé befogott rashel háló és építőipari külső fólia összetevőkből áll. Aminek segítségével biztosítja a földművek optimális víztartalmi állapotának a tartós megtartását a védett rétegekben.

I. Vízzáró szigetelő réteg létesítésére
II. Vízvédelemre olyan helyen. Ahol az egyoldalon felhalmozódó nedvességet,rétegvízet rendszeres el kell vezetni a befogadóba.
III. Olyan helyeken, ahol a vízzáró réteg mindkét oldalán számolni kell nedvesség és vízfelhalmozódással és annak elvezetéséről kell gondoskodni.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.