Értékelje a céget!
171 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Novus Gimnázium és Szakközépiskola

Cím:
1097, Budapest Vágóhíd 31-33.
telefon:
217-0557
fax:
217-0557
Tevékenység rövid leírása:
Intézményünk létrejöttét elsősorban egy pedagógiai tapasztalatnak köszönhetjük.
Az 1990-91-es tanévben a jelenlegi tantestületünk tagjaival egy kísérletben vettünk részt az akkori Kassák Gimnáziumban (ma Ady Endre Gimnázium), ahol egy ún. ?drop out?-csoportot hoztak létre a középiskolából ?kicsöppent?, deviáns magatartás szempontjából veszélyeztetett fiatalok számára.
A kísérlet lényege az volt, hogy a megszokott, hagyományos iskolai légkör helyett egy kifejezetten a csoport diákjaihoz igazodó, igényes és inspiráló közeget teremtve, visszaemelhetők a már deviánsnak bélyegzett gyerekek a tanulás, az előrehaladás, a saját életüket megalapozó útra.
Ezt kevéssel megelőzte a NOVUS Művészeti Egyesület - amely a művészeti főiskolások szervezeteként működött - tagjaiból alakult Művészetpedagógiai Csoport megszületése, amelynek célja a művészet eszközeivel az oktatás hatékonyabbá tétele volt.
Ezért először a Kassák Gimnázium diákjaival tettük próbára elképzeléseinket. Egy tanéven át foglalkoztunk velük, s egyre inkább meggyőződésünkké vált, hogy egy hagyományos iskola keretei között nem, vagy csak igen nehezen, számos problémát okozva működhet egy ilyen típusú oktatási forma.
Ugyanakkor ezek a gyerekek bizonyították be számunkra azt is, hogy ha kezdettől fogva ilyen intézményben tanulhattak volna, akkor magatartásuk nem válik deviánssá, problémáik jelentős része elkerülhető lett volna.
A következő tanévre a kísérlet nem kapott anyagi támogatást, így azok a gyerekek, akik 1991-ben még nem érettségiztek, magukra maradtak, szétszóródtak.
Ezért hoztuk létre a NOVUS Gimnáziumot, s elindítottunk egy első és egy második osztályt. Magunk is meglepődtünk, hogy a májusban ? szinte propaganda nélkül ? hirdetett felvételinkre milyen sokan jelentkeztek.
A programunkat, amelyet már évek óta folyamatosan készítettünk, új elemekkel egészítettük ki, s a mai napig ? igaz, már csak kisebb részletekben ? módosítjuk.
Bővebb információért kérem kattintson weboldalunkra!

Soproni Rendészeti Szakközépiskola

Cím:
9400, Sopron Táncsics u. 8-10.
telefon:
99/321-880
telefon:
99/321-880

Irinyi János Élelmiszeripari Középiskola és Gimnázium

Eötvös József Iskolaalapítvány Szakközépiskolája

Cím:
5600, Békéscsaba Andrássy út 11-17.
telefon:
66/451-650
:
66/451-650

Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola

Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola

Cím:
7600, Pécs Batthyány utca 1-3.
e-mail:
info@pollack.hu
telefon:
info@pollack.hu
Tevékenység rövid leírása:
A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium a város egyik legrégebbi és mégis új iskolája. Elődje 1943 szeptember 11-én nyílt meg, mint Pécsi Felső Építőipari Iskola.
1950-ben a Janus Pannonius és a Székesfehérvár (ma Vörösmarty) utcatalálkozásánál álló épületbe költözött, azóta itt már több, mint 7000 tanuló érettségizett és képesítőzött. Felvételi hatásköre kiterjedt Pécs-Barany mellett Tolna és Somogy megyékre, de bőven voltak zalai és Bács-Kiskun megyei tanulók is.
Az iskola nagy korszaka a hatvanas évekre tehető, amikor az országos szakmai versenyeken csak ?pollackos" diák volt első. A 70-es évek jelentősen átalakították a képzés struktúráját, a szakközépiskola magas- és mélyépítő tagozatokkal működött tovább, és a Pollack Mihály Műszaki Főiskola műszaki tanárképzésének gyakorló iskolája lett.
1997-ben az iskola lett a jogutódja az addig önálló 506. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetnek, amely az építőipari szakmunkásképzés pécsi alapintézménye volt. Az 506-os története 1952-ben kezdődött. Kezdetben tíz hónapos, végül két éves volt a tanulmányi idő. Elsősorban kőműveseket, festőket és ácsokat oktattak, de a Zsolnay Gyár szakmunkás utánpótlását is az iskola adta néhány szakterületen.
Az évek múlásával a szakmunkásképzéssel szemben támasztott mennyiségi és minőségi követelmények megnőttek. Újabb és újabb szakmák oktatása kezdődött el; az iskola kiemelkedő tanárai, szakoktatói és tanulói révén sikeresen helytállt az országos szakmai versenyeken. Épített környezetünk volt tanulóinak keze munkáját dicséri.
Az ?alapintézmény" újabb szerkezeti változására 1999-ben került sor, amikor a Hevesy György Műszaki Szakközépiskola két tagozata (a földmérő és a vegyész) környezetvédő szakokkal az iskola része lett. A Hevesy 1962-ben alakult meg Vegyipari Gépészeti Technikum néven a Rókus utcában. A gyorsan változó társadalmi igényeknek megfelelően 1979 és 1987 között atom-gépész-, 1987 és 1992 között bányagépész-képzés is folyt. 1991-ben került át a földmérő szakközépiskola a Babits Gimnázium és Szakközépiskolából, 1992-ben pedig újabb szakok alakították az intézmény arculatát: vezérlés-számítástechnikai és környezetvédelmi technikus szakok. 1993. március 19-én vette fel az iskola Hevesy György Nobel-díjas kémikus nevét. A szakma szeretetét és ápolását a tanulmányi versenyeken elért szép helyezések bizonyítják, de itt van az Irinyi János Kémiaverseny megyei döntője is.
Az integrációk következtében szükségessé vált az új név felvétele. A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola jelenleg három iskolaépületben működik, és van egy nagyszerűen felszerelt kollégiuma is a Jókai utcában. 1050 tanuló és majd 100 tanár végzi itt a munkáját. A müncheni Hanns Seidel Alapítvánnyal együttműködve a duális képzés lehetséges formáit próbálja ki. Testvériskolai kapcsolata van a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceummal és az erdingi, nördlingeni szakképző iskolákkal.
Az iskola Dél-Dunántúl legnagyobb építőipari képzőközpontja. Speciális kínálata: építőipari, földmérő, környezetvédelmi vegyész szakközépiskolai képzés, valamint szakiskolai oktatás kőműves, festő-mázoló, ács-állványozó stb. szakmákban. A Batthyány utcában elkészült a szakiskola épületrésze, a tanműhely és a laboratórium. 2003-ban elkészült a szakközépiskolai szárny is, így most már az egész iskola egy épületbe került. Remélhetően sor kerül a folytatásra a tornacsarnok megépítésére is.
Bővebb információért kérem kattintson weboldalunkra!

Zsigmondy Vilmos - Széchenyi István Műszaki Középiskola

Cím:
8800, Nagykanizsa Hunyadi u. 18.
telefon:
(93) 518-900
fax:
(93) 518-900

Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola

Cím:
1039, Budapest Hatvany Lajos u.7.
telefon:
06-1/243-0973
telefon:
06-1/243-0973
Tevékenység rövid leírása:
Képzéseink:
Nyelvi előkészítő osztály
Kereskedelmi szakmák
-Postai üzleti asszisztens
-Élelmiszer- és vegyi áru-kereskedő
-Marketing-, reklámügyintéző
-Kereskedelmi technikus
-Üzleti ügyintéző
Közgazdasági, ügyviteli szakmák
-Igazgatási ügyintéző, ügykezelő
-Gépíró és szövegszerkesztő
-Üzleti ügyintéző

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018 Tudakozó Rendszer Kft.
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.