Értékelje a céget!
302 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola

Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium

Cím:
1028, Budapest Szabadság u. 35-37.
:
:
Tevékenység rövid leírása:
Iskolánk pedagógusai névadójuk szellemiségében ahhoz a gondossághoz, a gyermekek szellemi, lelki és testi fejlesztését egyaránt szolgáló elvhez tartják magukat, amellyel negyvenegyedik éve bocsátják el tanítványaikat.
Családi házak, park, játszótér van közvetlen közelünkben, a termekből rendezett zöldövezetre és a budai hegyekre láthatunk. A közlekedés a környék fejlesztése miatt nagyon jó, a helybeli polgárőrség és az iskolánkat külön védő szervezet rendet, biztonságot teremt iskolán kívül és belül egyaránt. Számítógépes és kémiai szaktantermek, négy nyelvi kisterem szolgálja az oktatást, a fejlesztő pedagógusok külön szobában foglalkozhatnak egy-egy diákkal. Egyedülálló adottságú és felszereltségű, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas sportcsarnok áll az iskolahasználók rendelkezésére.Első osztálytól német nemzetiségi nyelvoktatás folyik nálunk, lehetőséget teremtve a hidegkúti őslakosságon kívül mindenkinek arra, hogy a német nyelvet, kultúrát, annak honi hagyományait megismerje. Tanulmányi versenyeken, kulturális szemléken gyermekeink rendre a legjobb helyezéseket érik el, ezzel bizonyítják pedagógusaink munkájának hatékonyságát. Német nyelvterületre gyakran szerveznek a kollégák tanulmányi kirándulásokat, ezzel is elősegítik a nyelvgyakorlást, és levelezési lehetőségeket teremtenek.
Emelt óraszámú és szintű testnevelés oktatásban részesülnek első osztálytól azok a tanulók, akik erre fizikailag alkalmasak, és vállalják a versenyek, a budapesti, országos megmérettetések lelki terhét is.
A tanórai testnevelést a DSE (Diák Sport Egyesület) széles skálán mozgó tevékenységrendszere ? kosárlabda, röplabda, floorball, labdarúgás, tollaslabda, falmászás sportágakban ? egészíti ki. Nemzetközi sikereket ért el az iskola falmászásban, hazai bajnokok floorballban és tollaslabdában.
Első osztályos tanítóink a Meixner Ildikó?féle dyslexia-prevenciós olvasástanítási módszert alkalmazzák késleltetett írástanulással. Munkájukat pedagógiai asszisztens segíti. Az iskolánkban dolgozó fejlesztő pedagógus és pszichológus segítségével a különböző tanulási nehézségekkel, esetleges magatartás-zavarral küzdő kisdiákok szűrését, fejlesztését, felzárkóztatását tudjuk eredményesen végezni. Első osztálytól harmadik osztály félévéig szöveges értékelést kapnak a tanulók, a numerikus értékelés fokozatos bevezetésével.
Az első nyolc évfolyamon dolgozik a Gyermekek Háza program. Jellemzője az egyéni haladási tempót figyelembe vevő differenciált tanulás-szervezésen túl osztályonként 1-2 speciális szükségletű gyermek integrálása. Hatodik osztály végéig szövegesen értékelik a gyerekek teljesítményét.
Ezt az integrációt nemcsak hazánkban, de még Európában is kevés iskola vállalja, ezért nagy az érdeklődés a program továbbképzései iránt is.
Gimnáziumunk tizenegy esztendeje kezdte el munkáját. A 2004-2005-ös tanévtől kezdődően a Közoktatási Törvény 28§, 29§-a értelmében öt osztályosra bővült. A 9. évfolyamon nyelvi előkészítő osztály működik, ahol a tanulók 11 órában intenzív angol nyelvi, heti 4 órában pedig informatikai képzésben részesülnek.
A nyelvi előkészítő osztály további tantárgyainak óraszáma a következő:
testnevelés 3 óra, matematika 2 óra, magyar nyelv és kommunikáció 2 óra, történelem és EU ismeretek 1,5 óra, természetismeret 2 óra, osztályfőnöki 1 óra, tanulásmódszertan 1 óra (tanév elején intenzív 30 órás indítással), német nyelvvizsga előkészítő 3 óra ( szabadon választott).
A 10. osztálytól általános tanterv szerint tanulnak a diákok.
A középiskolába jelentkezőknek minden évben a matematikából, magyar nyelv és irodalomból előkészítő foglalkozásokat tartunk.
Kapcsolattartás a szülőkkel, hagyományos rendezvények
Az iskolánk alsó, felső és középiskolai tagozata iránt érdeklődőknek novemberben és márciusban egy-egy hétre megnyitjuk kapuinkat.
A Szülői Munkaközösség, az Alapítvány, az Iskolavezetés döntéseiről, munkájáról, felkéréseiről az Iskolai Hírmondóból értesülhetnek az érdekeltek.
A karácsonyi és húsvéti vásár iskolánk nagy sikerű hagyományos rendezvényei.
Farsang idején alapítványi bálra hívjuk a szülőket.
Az iskolában folyó sikeres nyelvtanítás eredményeként tudjuk megrendezni évenként a német nemzetiségi műsorokat.
A gimnáziumi tagozat gólyatábora, gólya- és szalagavató bálja, vízitúrái és a tréfás Viola-nap teszik lehetővé, hogy a különböző évfolyamok diákjai jobban megismerjék egymást.
A Diákönkormányzat az 5-12. osztályosoknak minden évben akadályversenyt rendez.
Évről-évre egyre több tanuló és szülő vesz részt sítáborunkban.
Az utolsó tanítási napon az osztályonként tanulók és a szülők összemérhetik szakácstudományukat a kerti bográcsos főzőversenyen.
Színjátszó körünk évente két bemutatót tart.
Külön szabadidő szervező gondoskodik diákjaink, azok családja és pedagógusaink iskolán kívüli kulturális programjairól. A KLÉBI-IRKA című iskolaújságot is ő szerkeszti.
Az iskolai Diákönkormányzat munkája során a gyerekek megismerik a jogok és kötelességek fogalmait, az önszervezés fáradságos munkáját.
Délutánonként lehetőség nyílik intézményünkben a zenetanulásra. A Járdányi Pál Zeneiskola tanárai zongorázni, hegedülni és furulyázni tanítják a jelentkezőket, természetesen szolfézsoktatás is van.
A kedves érdeklődők minden további kérdésére készséggel válaszolunk.
Bővebb információért kérem kattintson weblapcímünkre!

Gödöllői Szakképző Magániskola

Cím:
,
:
:
Tevékenység rövid leírása:
A Gödöllői Szakképző Magániskola 1999. óta végzi érettségizett fiatalok iskolarendszerű szakmai képzését Gödöllőn idegenforgalmi, ügyviteli és kereskedelmi jellegű szakmákban.

Verebély László Szakközépiskola

Cím:
1139, Budapest Üteg utca 15.
:
:
Tevékenység rövid leírása:
További információért kérjük keresse fel weboldalunkat!

Verseghy Ferenc Gimnázium

Cím:
5000, Szolnok Tisza park 1.
telefon:
56/541953
:
56/541953

Irinyi János Élelmiszeripari Középiskola és Gimnázium

József Attila Postaforgalmi, Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet

Cím:
9400, Sopron Erzsébet út 9.
telefon:
99/312-214
:
99/312-214

Mátyás Király Gimnázium ls Postaforgalmi Szakközépiskola

Cím:
8640, Fonyód telephely
telefon:
85/561-960
:
85/561-960

Toldi Miklós Lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium

Kőrösy László Középiskolai Kollégium

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.