Értékelje a céget!
302 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Álmos Vezér téri Általános iskola és Gimnázium

Cím:
1144, Budapest Álmos Vezér tér 9.
e-mail:
almosvezer@dy.hu
telefon:
almosvezer@dy.hu
Tevékenység rövid leírása:
Iskolánk nagy hansúlyt fektet a nyelvi és a számítástechnika képzésre.Az iskola profilja:

1998. szeptember 1-je óta az intézmény összetett iskola, jogutódja a megszüntetett Álmos Vezér Általános Iskolának és Kós Károly Gimnáziumnak. Új neve Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola.
Iskolánkban 8 évfolyamos általános és 4 évfolyamos gimnáziumi képzés folyik. Az iskola mind az általános iskolai, mind a gimnáziumi évfolyamokon évente 2-2 osztályt indít.

A Kántorné sétányi épületünk ideális feltételeket biztosít az 1-4. évfolyamos osztályok számára. Nagy zöld udvar, sportpálya, szép környezet.
A leendő első osztályokban az anyanyelvi tanítás a hangoztató-elemző-összetevő módszerrel történik.

Az Álmos vezér tér 9.sz alatti régi épületben a gimnáziumi osztályok, az új épületben az 5-8. évfolyam található.Csoportbontást a közoktatási törvény, a kerettantervi törvény illetve a fenntartó finanszírozása alapján alkalmazunk:az általános iskolában: matematika, idegen nyelv évfolyamonként 3 csoportban, technika, számítástechnika osztálybontásban
a gimnáziumban: idegen nyelvek, számítástechnika, matematika, 9. évfolyamon magyar nyelv osztálybontásban

Emelt szintű oktatást végzünk:általános iskolában: 5. osztálytól évfolyamonként 1 matematika csoportban, 7. osztálytól idegen nyelvből
gimnáziumban: évfolyamonként 1 osztályban idegen nyelvből, 1 osztályban számítástechnikából

Az általános iskolába jelentkezők az angol és a német nyelv között választhatnak. Első és 2. osztályban heti 1 órában szakköri formában, 3. osztályban heti 1,5 órában, 4. osztályban heti 3 órában tanítjuk az idegen nyelveket. A 3. osztálytól kezdve évfolyamonként 3 nyelvi csoportot tervezünk (2 angol, 1 német). A 7. és 8. évfolyamon 1-1 csoportban a képességeknek megfelelően heti 5 órában emelt szinten tanítjuk az idegen nyelveket. Számítástechnikát a tanulók az 1. évfolyam II. félévétől kezdve tanulhatnak szakköri keretben, majd a hatodik évfolyamon 0.5, 7. és 8. osztályban 1 órában.

8. osztályos tanulóink gimnáziumban, illetve szakközépiskolában folytatják tanulmányaikat. Megmérettetésül szolgálnak a versenyek, tantárgyi mérések, ahol- évek óta az összesített eredmények alapján jól szerepelnek tanítványaink. Az 1998/99-es tanévtől lehetőség nyílik arra, hogy az iskolánkba járó gyerekek az újonnan kialakított iskolaszerkezetben az érettségiig eljussanak.

Sportfoglalkozási lehetőségeink délután: futball, kosárlabda, kézilabda, röplabda, úszás, korcsolyázás, művészi torna, karate, futball.

Az erdei iskolának évek óta hagyománya van iskolánkban.

Biztosítjuk a helyet a felekezetek szerinti fakultatív hitoktatás számára.

A gimnáziumban is az angolt és a németet tanítjuk idegen nyelvként. Az emelt szintű idegen nyelvi osztályban az első idegen nyelvet 9. évfolyamon heti 5, 10-12. évfolyamokon heti 6 órában, a második idegen nyelvet heti 3 órában tanítjuk, az utolsó évben azonban az óraszám itt 5-re emelkedik, mert sokan a második idegen nyelvből is érettségiznek. Az emelt szintű számítástechnikai osztályban az első idegen nyelvet a 9-12. évfolyamon heti 4 órában tanítjuk, a második idegen nyelvet 9-11. évfolyamon heti 3 órában, a 12. évfolyamon ez az óraszám 5-re emelkedik.

A gimnáziumban a kerettantervnek megfelelően a 9. évfolyamosok heti 2 órában tanulnak informatikát, a 10. évfolyamtól kezdve csak az emelt szintű számítástechnikai osztály heti 2, a 11. évfolyamtól heti 3 órában.

A gimnáziumban a GÉV előírásait figyelembe véve folyik az érettségire történő fölkészítés. Tanulóink a kötelező érettségi tantárgyak mellett a következő tárgyakból jelentkezhetnek érettségi vizsgára: második idegen nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz, számítástechnika, ének-zene, rajz és vizuális kultúra. Igény esetén az egyes érettségi tantárgyakból biztosítjuk az emelt szintű érettségi lehetőségét is. Az emelt szintű érettségire való felkészítésre az órakeret a 11. és 12. évfolyamon biztosít óraszámot.

Albert Einstein Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola

Cím:
3000, Hatvan Balassi u. 1.
telefon:
37/541-901
:
37/541-901
Tevékenység rövid leírása:
Korszerűen felszerelt, igényesen kialakított új iskolánk sok szeretettel várja azokat a fiatalokat, akik egy piacképes szakmát szeretnének elsajátítani a középiskola elvégzése után iskolarendszerű képzés keretében.

Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola

Cím:
1096, Budapest Vendel u. 3.
telefon:
215-4900
fax:
215-4900
Tevékenység rövid leírása:
Iskolánk feladatának tekinti, hogy diákjainknak színvonalas, piacképes ismereteket nyújtson. Mindezek mellett fontos számunkra, hogy diákjaink jól érezzék magukat, szeressenek iskolánkba járni.

Vörösmarty Mihály Általános, Közép- és Művészeti Iskola

Görög Katolikus Gimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon

Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola

Cím:
7400, Kaposvár Bajcsy-Zsilinszky u. 58.
fax:
82/512-935
telefon:
82/512-935

Giorgio Perlasca Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola

Cím:
1106, Budapest Maglódi út 8.
telefon:
262-5790
e-mail:
262-5790
Tevékenység rövid leírása:
Eredetileg általános iskolaként, majd 1982 óta középiskolaként működik.Az oktatási intézmény, a városközponttól néhány kilométerre, Kőbánya több irányból jól megközelíthető részén, forgalmas főútvonal mellett helyezkedik el.
kereskedelem és vendéglátás területén magas szakmai elvárásoknak megfelelő oktatás folyik.
Képzési területei: kereskedelem, vendéglátás, idegenforgalom.
Az itt végzett tanulókat a szakmák megbecsült dolgozóként kezelik, s számos hallgató folytatja tanulmányait főiskolákon, egyetemeken.
Az iskola Közép-Európából elsőként vált a legismertebb szakmai szövetség (Association Européenne des Ecoles d? Hôtellerie et de Tourisme) tagjává.
A szakközépiskolai osztályokban a tanulók az érettségi bizonyítvány mellett ? ötöd évfolyamon ? technikusi bizonyítványt is kapnak, tanulmányaik végén a végzős diákok szakmai alapfokú állami nyelvvizsgát tesznek. Az iskolai minőségbiztosítás legfontosabb elemeként a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karával együttműködve a 2001-es tanévtől beindul a vendéglátó-ipari szakmenedzseri felsőfokú szakképzés. Ennek sikeres elvégzése, megfelelő tanulmányi eredmények elérése után felvételi vizsga nélkül folytathatják a hallgatók tanulmányaikat a Főiskolán. A szakmai tárgyakat új, modern tanműhelyekben oktatják.
Szakmunkástagozaton az alapszakmákra készítik fel a tanulókat, ők levelező tagozaton szerezhetik meg érettségi bizonyítványukat.
Bővebb információért kérem kattintson weboldalunkra!

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.