Értékelje a céget!
34 találat 1 | 2 | 3 | 4

Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Szent László Gimnázium

Cím:
1102, Budapest Kőrösi Cs. S. út 28-32.
telefon:
261-7671
telefon:
261-7671

Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskola

Cím:
7400, Kaposvár Kossuth Lajos utca 48.
telefon:
82/510-133
e-mail:
82/510-133

Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola

Cím:
1011, Budapest Ponty u. 3.
telefon:
201-0122
fax:
201-0122
Tevékenység rövid leírása:
A 9-12. évfolyamokon a fő hangsúly az általános műveltséget adó közismereti képzésen van. Cél az érettségi vizsgára és a felsőfokú továbbtanulásra való felkészítés. Az első négy évfolyamon szakmacsoportos alapozó képzés is szerepel, két szakmacsoportban.
A magyar-német, magyar-francia két tanítási nyelvű osztályainkban a képzési idő öt év. A 9. évfolyamon a célnyelvet sajátítják el a tanulók heti 18 órában. A magyar-angol két tanítási nyelvű osztályainkban a képzési idő négy év. A tanulmányok során több tárgyat az adott idegen nyelven tanulnak, a célnyelvi órák aránya 35 százalék feletti. A képzést anyanyelvi tanárok is segítik. A 13. évfolyam végén a tanulók három tárgyból célnyelven tesznek érettségi vizsgát. A célnyelvi érettségi vizsga az eredménytől függően középfokú "C" vagy felsőfokú "C" típusú nyelvvizsgával egyenértékű.
Iskolánk a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karával együttműködve akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzést folytat. A képzések kredittartalma akár 1 iskolai évnek is megfelel.

Kölcsey Ferenc Gimnázium, Budapest

Cím:
1063, Budapest Munkácsy M. u. 26
fax:
312-1459
telefon:
312-1459
Tevékenység rövid leírása:
A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium a főváros nagy múltú, patinás intézményeinek egyike. A Himnusz költőjének nevét viselő iskolát 1898-ban alapították. Épülete a századelő magyar szecessziójának egyik legszebb példája. Közelmúltbeli fölújítása óta újból régi szépségében csodálható. Az iskola névadójának egészalakos bronz szobrát Kő Pál Munkácsy-díjas szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Főiskola mestere készítette.
A magyar-francia kéttannyelvű és az emelt szintű nyelvi képzést adó osztályok mellett az intézmény egy másik büszkesége a kiváló sportolók nagy száma. Egy részük az élsportosztályokban tanul, más részük amatőr sportember, ők a gimnázium labdarúgó, kosárlabda vagy röplabda szakosztályában végeznek intenzív edzésmunkát, vagy a nyári vízitáborokban szereznek feledhetetlen élményeket. Az eredmények itt is önmagukért beszélnek: középiskolás labdarúgó bajnoki döntő már-már el sem képzelhető kölcseys csapat nélkül, de voltak már első helyezett kosarasaink is. Focistáink a nemzetközi porondon is ismertek: a Svédországban nyaranta szerveződő nemzetközi GOTHIA kupát már kétszer megnyertük.
Bővebb információért kérem kattintson weboldalunkra!

Széchenyi István Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskola

Cím:
5600, Békéscsaba Irányi utca 3-5. (már: a Justh Gyula utca és az Irányi utca sarkán)
telefon:
66/322-611
fax:
66/322-611
Tevékenység rövid leírása:
Iskolánk a közgazdaságtan területén nyújt szakmai képzéseket.A Széchenyi István Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskolában 75 éve kezdődött a tanítás. Iskolánkban 4 éve működik a két tanítási nyelvű képzés angol nyelven általános közgazdasági, német nyelven idegenforgalmi specializációval. 2004/2005-ös tanévtől nálunk is indul a nyelvi előkészítést biztosító öt évfolyamos képzés, ahol angol vagy német nyelvű felkészítést választhatnak a jelentkezők.Átadták a Közgé új épületét

2006. szeptember 7.Három épületből egy épületbe egybe költözött Békéscsabán a Széchenyi István Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskola, amely eddig az Andrássy úti, a Justh Gyula utcai és a Szabadság téri ingatlanban végezte oktatómunkáját . A szeptember elsején megkezdődött idei tanévben már az önkormányzat sikeres pályázata révén közel egymilliárd forintos beruházással felújított, jelentősen kibővített, a Justh Gyula utca és az Irányi utca sarkán lévő épületben tanulhat a 744 nappali tagozatos tanuló. Matyuska György igazgató a Csaba Rádiónak a holnap, délután 3 órakor kezdődő ünnepélyes átadással kapcsolatban elmondta, hogy többek között európai színvonalú konyhával és menzával, új padokkal és székekkel, valamint természettudományi laborral gazdagodott a középfokú oktatási intézmény

Ganz Ábrahám Kéttannyelvű Gyakorló Szakközépiskola és Szakiskola

Cím:
1195, Budapest Üllői út 303.
fax:
282-9962
telefon:
282-9962
Tevékenység rövid leírása:
A Ganz és Társa Vasöntő és Gépgyár RT 1894. október 15-én nyitotta meg 124 növendékkel, három évfolyamon a saját tanonciskoláját.
Kezdetben nem volt elkülönítve az üzemtől, a tanoncok a munkások között dolgoztak a műhelyekben. Az elméleti oktatás a gépgyár nagytermében folyt.
1908-ban négy tantermet kaptak a tanoncok. Az új iskolában laboratórium, szertár és tanári szoba is volt. Az elméleti tárgyakat fővárosi tanítók és gyári tisztviselők tanítottak az addigra 450 főre duzzadt tanoncoknak, a műhelylakatosok, az öntők, a gépmunkások és a mintaasztalosok szaktárgyait 1920-től már külön tanműhelyben oktatták.
Ugyanebben az évben az addigi 9 helyett 12-13-ra emelték az elméleti órák számát.
Az 1922-23-as tanévben bevezették a géptan, osztályfőnöki óra, polgári ismeretek, történelem, valamint a gépipari gyakorlatok tantárgyakat.
Bekerülni az iskolába igen nehéz volt, 1936-ban például a 240 jelentkező közül csak 78-at vettek fel. Az alapos felvételi vizsga következtében a tanoncok 90-95%-a el is végezte az iskolát. Ezután alkalmazták őket a gyárban.
A kolóniai tanoncotthont Müller Aladár gyárigazgató alapította 1930-ban a vidéki, árva, szegény és tehetséges tanoncok számára. Kezdetben 16 fiú élt az otthonban; az 1933-34-es tanévben már 81. Az élelemért csekély térítést fizettek, a szállás ingyenes.
Az iskola 1950-től a gyár területén lévő Kőbányai úti bővített gyári épületben működött egészen 1999-ig, amikor átköltözött a XIX. kerületi Üllői útra.
Ebben a közel ötven éves időszakban az iskola képzési profilja tovább bővült és nem csak a két nagy gyár, Ganz és Mávag később Ganz-Mávag számára, hanem a főváros számos kis-, közép és nagy vállalata számára képzett főleg a gépgyártás területén tanulókat.
Az iskola képzési létszáma esetenként meghaladta az ezer főt és a főváros egyik legjelentősebb gépészeti szakképző iskolája volt.
A 90-es évek végén az iskola képzési profiljában jelentős változások történtek, amely során az iskola egyre nagyobb arányban foglalkozott és foglalkozik jelenleg is informatikai és kéttannyelvű képzéssel.
Az iskola közel negyven éve a műszaki tanár képzés gyakorlati iskolája és közreműködik e területen a Budapesti Műszaki Egyetem Tanárképző Intézetével, ill. a Budapesti Műszaki Főiskolával, valamint az Eötvös Lóránt Tudományegyetemmel.
Bővebb felvilágosításért kérem kattintson weboldalunkra.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018 Tudakozó Rendszer Kft.
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.