Értékelje a céget!
97 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Diex Elektronikai és Automatizálási Kft.

Budapesti Ügyvédi Kamara

Cím:
1055, Budapest Szalay utca 7.
fax:
332-1385
telefon:
332-1385
Tevékenység rövid leírása:
Az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. törvény szerint csak az folytathat ügyvédi tevékenységet, aki valamelyik helyi ügyvédi kamarának a tagja. Ennek megfelelően a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) a Budapesten praktizáló ügyvédek köztestülete, melynek jelenleg mintegy 5,200 tagja van; ez az ország teljes ügyvédi létszámának kb. 60%-a.

A Budapesti Ügyvédi Kamara több mint 130 éves múltra tekinthet vissza: valamennyin büszkék vagyunk arra, hogy olyan köztestület tagjaiként tevékenykedhetünk, amelyben egykoron olyan kiválóságok működtek, mint Kossuth Lajos, Deák Ferenc és Eötvös Károly. A BÜK történetéről itt olvashat.

Kollégáink jelentős része még ma is egyedül, vagy néhány személyes társas irodában dolgozik, de az utóbbi időben nő a 20-30 vagy ennél is több tagot illetve együttműködő ügyvédet számláló, elsősorban az üzleti élet igényeit kiszolgáló, nagyobb irodákban dolgozó kollégák száma is. Emellett számos neves, európai és USA-beli ügyvédi cég van jelen szabályozott körülmények között, magyar ügyvédekkel együttműködve a magyar jogi szolgáltatási piacon.

Tagjaink mintegy fele hölgy, akik sajátos érdekeik megjelenítésére nemrégiben országos egyesületet is alakítottak.

Az utóbbi másfél évtizedben jelentősen átalakult a pesti ügyvédség szerkezete. Létszámunk majd? megtízszereződött, s a hivatás gyakorlásának feltételei is radikálisan megváltoztak. Mind több az ügyvédi szakvizsgán túl, akár több posztgraduális végzettséggel is rendelkező, nyelveket is jól beszélő ügyvéd. Irodáinkban gyorsan teret nyert a modern technológia, egyre többen járatosak már az elektronikus, ún. e-eljárásokban is. Hivatásunk együtt változik a világgal, amely körülvesz bennünket.

A Kamarának, mint a törvény által létrehozott ún. köztestületnek az elsődleges célja és feladata az ügyvédek közhitelű nyilvántartása és önigazgatáson alapuló igazgatása. A Kamara szervezi az ügyvédek folyamatos szakmai továbbképzését, választott szervei útján tagjai felett fegyelmi jogkört gyakorol, képviseli a budapesti ügyvédeket a nemzetközi ügyvédi közéletben és aktívan közreműködik az ifjú ügyvédnemzedékek képzésében.

Uniós tagországként Magyarországon is harmonizált a tagországokból idetelepülő ügyvédek tevékenységének szabályozása: az ügyvédi hivatás folytatása érdekében letelepedők előbb a magyar joggyakorlat és jogi nyelv megismerése céljából ún. európai közösségi jogászként, kizárólag a saját anyaországukban szerzett, nem magyar nyelvű hivatásbeli elnevezéssel (pl. advocate, Rechtsanwalt, solicitor, barrister, avocat,, avvocato, ?????????, stb.) működhetnek és adhatnak jogi tanácsot az uniós jogról valamint saját anyaországuk jogáról. Majd 3 éves ilyen működés után a BÜK által szervezett meghallgatáson kell bizonyítaniuk a magyar jogi nyelvben és hatályos magyar joganyagban való megfelelő jártasságukat, s ennek sikere esetén Kamaránk felveszi őket tagjai sorába. Ezzel az aktussal külföldi kollégáink teljes jogú magyar ügyvéddé válnak és tevékenységüket az egész ország területén, a magyar állampolgárságú ügyvédekkel teljesen azonos feltételek mellett gyakorolhatják. Jelenleg még nincs ilyen, teljes jogú magyar ügyvédként bejegyzett uniós kollégánk, gyakorlati idejüket töltő európai közösségi jogászok azonban már vannak.

A nem az Európai Unióból (tipikusan az USÁ-ból, Kanadából és Ausztráliából) érkező, Magyarországon praktizáló jogászok a külföldi jogi tanácsadók, akik természetesen más, kevésbé kedvező elbírálás alá esnek.

A magyar ügyvédség legrégebbi és mind társadalmi jelentőségét, mind taglétszámát tekintve ? legjelentősebb köztestülete a Budapesti Ügyvédi Kamara aktívan részt vesz az ügyvédség nemzetközi szervezeteinek munkájában és szoros kollegiális kapcsolatokat ápol számos, a szomszédos országokban és az Európai Unió távolabbi tagországaiban működő ügyvédi kamarával, szakmai szervezettel. Az Európai Unió Ügyvédi Kamaráinak Szövetsége első alelnöki tisztségét jelenleg kollegánk, dr. Köves Péter ügyvéd látja el.

A Budapesti Ügyvédi Kamara készséggel és örömmel áll a jogaikat érvényesíteni kívánó polgárok és az üzleti élet szereplőinek rendelkezésére az ügyvédekkel (európai közösségi jogászokkal ill. külföldi jogi tanácsadókkal) kapcsolatos igazgatási kérdéseik megválaszolásában. Reméljük, honlapunkon választ találnak a magyar joganyaggal, a közigazgatás és az igazságszolgáltatás működésével kapcsolatos kérdéseikre is és segíthetünk abban is, hogy a szükségletüknek megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkező ügyvédet találjanak.

Espresso Kft.

Cím:
1033, Budapest Hajógyári sziget 131.
:
:

Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete - BRDSZ

Cím:
1051, Budapest József Attila u. 6.
fax:
441-1498
telefon:
441-1498

Lájer & V. Külkereskedelmi Kft.

Cím:
1125, Budapest Diós árok 49/A II. épület
telefon:
202-6485
telefon:
202-6485
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk jelenlegi formában családi vállalkozásként működik 1995 óta.
Több mint 30 éves külkereskedelemben szerzett kapcsolataink és tapasztalataink alapján az alábbi fõbb területeken dolgozunk, s kínálunk együttműködési lehetőséget a jelentkező partnereknek:

IMPORT
1./ Különféle gyártású hidraulikus szűrők ill. pótalkatrészként elemek és betétek beszerzése, értékesítése.
2./ Egyedi igények szerint különféle termékek beszerzése.
4./ Import piackutatás / beszerzés-értékesítés egyéni igény szerint)

KÜLFÖLDI PARTNERCÉGEK, akiket MAGYARORSZÁGON képviselünk:
A/ AFAG AG - svájci és német vállalatai - AUTOMATIZÁLÁS

B/ FEINTOOL AUTOMATION AG - svájci és német vállalatai - AUTOMATA GÉPSOROK, AUTOMATIZÁLÁS
C/ FLEXON GMBH - német cég - IPARI LÁNCOK -
D/ ARGO-HYTOS GmbH német cég - HIDRAULIKA ELEMEK (SZÛRÕK, RÉSZEGYSÉGEK)

EXPORT:
Európai (német, svájci, osztrák) területre gépipari bérmunka általunk biztosított gyártási dokumentáció alapján:
- CNC megmunkált komplett hidraulika blokkok (öntvényből és alumíniumból)
- hegesztett szerkezetek komplett megmunkálva (pl. mezőgép-, faipari- szerszámgép, részegységek)
- piackutatás, budapesti cég-képviselet, export-bonyolítás

SZOLGÁLTATÁSAINK:
-teljes körű külkereskedelmi ügyintézés/lebonyolítás - export/import
-piackutatás bel-, külföldön, fordítás, tolmácsolás, szaktanácsadás
-Budapesten cégképviselet
-Külkereskedelmi /marketing/ műszaki szaktanácsadás, cégközvetítés
-Egyéni igény szerint egyéb szolgáltatás /telefonügyelet, szövegszerkesztés... stb.
-Rendezvényszervezés, konferenciaszervezés/lebonyolítás
-Oktatásszervezés (műszaki, nemzetközi kommunikáció, személyiségfejlesztés)
-Együttműködünk több alapítvánnyal, melyből az első kettő egészséges és sérült gyermekek fejlesztésére szerveződött (Alapozó Terápiák Alapítvány, és dr. Kokas Klára: Agape Zene-, Életöröm Alapítványa) a harmadik főleg SM- érintettek segítésére szerveződött: A beteg is ember Alapítvány)
Részükre szervezünk tanfolyamokat/foglalkozásokat, pedagógusoknak, érintetteknek, segítünk a pályázati lehetőségek, pénzforrások, szponzorok felkutatásában, ügyintézésében.

KERESÜNK:
-importban: helyi ügynököket, disztribútorokat, végfelhasználókat
-exportban: megfelelő gyártó/szállító kapacitást, exportképes árualapokat
-szolgáltatásban: eseti/tartós megbízókat, jó partnereket, szponzorokat, támogatókat a képviselt alapítványok részére

Kapcsolódjanak munkánkhoz, reméljük, találnak kapcsolódási lehetőségeket!
Várjuk jelentkezésüket!

Tel./Fax: (36-1) 202-6485, (36-1) 225-1017

Pedrollo Hungária Kft

Cím:
5000, Szolnok Újszászi út 11.
telefon:
56/515-276
fax:
56/515-276
Tevékenység rövid leírása:
Az európai terjeszkedési program keretein belül a napokban kezdte meg tevékenységét Magyarországon új leányvállaltunk, a Pedrollo Hungária.

A Pedrollo évek óta piacvezető ebben az országban, és a közvetlen képviselet megnyitása egy újabb stratégiai lépés a piac mind kielégítőbb kiszolgálása,
a Pedrollo technológiájának és termékfejlesztéseinek egyre kielégítőbb bemutatása és terjesztése érdekében.

A Pedrollo S.p.A. a világ 166 országában van jelen. Évente cca. 2.000.000 szivattyút gyárt, mellyel a világ élvonalában van.
A Pedrollo termékei 1992 óta vannak jelen a magyarországi piacon, és eddig több mint 1.200.000 darabot értékesítettünk.

Molnár Hűtéstechnikai Bt.

Cím:
3400, Mezőkövesd Dózsa Gy u. 70.
telefon:
20/335-3214
telefon:
20/335-3214
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk a klíma- és a hűtéstechnika területén tevékenykedik.

Komplex Kereskedelmi Rt.

Cím:
1061, Budapest Andássy út 10.
fax:
353-1024
telefon:
353-1024
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk a külkereskedelemmel, közbeszerzéssel foglalkozik.

Magyar Fürdőszövetség

Cím:
1138, Budapest Népfürdő u. 38.
telefon:
452-4505
fax:
452-4505

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.