Értékelje a céget!
46 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Bókay Árpád Általános Iskola

Cím:
1181, Budapest Wlassics Gyula utca 69.
telefon:
291-4836
:
291-4836

Budavári Általános Iskola

Cím:
1014, Budapest Tárnok u. 9-11.
e-mail:
kapcsolat@budavari.sulinet.hu
fax:
kapcsolat@budavari.sulinet.hu
Tevékenység rövid leírása:
Oktató és nevelő munkánk célja, hogy iskolánk a lehetőségek tárháza legyen, ahol minden gyermek megtalálja saját érdeklődésének, képességeinek megfelelő tevékenységet. Munkánk folyamán a hagyományápolás és az új értékek teremtése együttesen érvényesül. Így válhat harmonikussá tanulóink egyéni és közösségi élete a polgári társadalomban.Beiskolázási körzetünkben élő családok szociális, kulturális helyzete eltér egymástól, ezért kiemelt feladatunknak tartjuk a hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását, fontos ugyanakkor a tehetséges, jó képességű gyermekek fejlesztése is.A társadalom, a pedagógusok és a szülők célja azonos: gyermekeinkből művelt, jól képzett, az életben boldogulni tudó embereket nevelni.
Iskolánkban munkálkodó pedagógusok irányelve: tudást és emberséget adni a jövő nemzedékének.

Lisznyai utcai Általános Iskola

Cím:
1016, Budapest Lisznyai utca 40-42.
telefon:
375?4284
:
375?4284
Tevékenység rövid leírása:
Testnevelés tagozatos iskola a Tabánban!

LISZNYAI UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA

Iskolánkat az esztétikus, egészséges környezet, a friss levegő és a jó közlekedés már önmagában is vonzóvá teszi. Napfényes épületünkben derűs, otthonos a hangulat. A családias légkör a stabil, összehangolt, nívós nevelői gárdánknak köszönhető.

Az 1. és 5. évfolyamon bevezettük az EMELT SZINTŰ TESTNEVELÉS OKTATÁSt, amelyet csoportbontásban lehet választani, az egészséges életmódra való nevelés jegyében.

ALSÓ TAGOZAT: a tudás megalapozása kap nagy hangsúlyt az első két évben. Az anyanyelv oktatását hangoztató, elemző, szótagoláson alapuló módszerrel - tanítjuk. A számok és betűk világának alapos megismertetése érdekében, a választható tantárgyak keretében, órarendbe illesztve plusz anyanyelv és matematika órát biztosítunk.
Második osztálytól - szakköri keretben - harmadik osztálytól pedig órarendbe illesztve, csoportbontásban angol vagy német nyelvet tanulhatnak a gyerekek. Negyedik osztálytól, az informatikaoktatás is megkezdődik, az idegen nyelv tanításához hasonló feltételekkel.
Délután lehetőség van az egyéni korrepetálások mellett különtorna, dalos játék, szolfézs, furulya és rajzfoglalkozásokra, hangszeres zenetanulásra, sportkörök látogatására.A tanítási időben kiszűrt gyerekeknek a Nevelési Tanácsadó logopédusa nyújt segítséget - helyben.

FELSŐ TAGOZAT: iskolánkban, a választható tantárgyak keretében, a kötelezőnél magasabb óraszámban tanulhatják a magyar nyelv és irodalom szépségeit a gyerekek,7-8. évfolyamon, pedig a természettudományos tárgyakat oktatjuk emelt óraszámban. Tanulóink ingyenes Úszásoktatásban részesülnek.
Délután különböző diákköri foglalkozásokon és sokféle korrepetáláson is részt vehetnek a gyerekek és bekapcsolódhatnak a sportkörök (foci, kosárlabda, testtartást javító torna stb.) munkájába és így mindenkinek lehetősége nyílik az egészséges mozgásra.
Az orvosi vizsgálattal kiszűrt tanulók az iskolában vehetnek részt gyógytestnevelés foglalkozásokon.
A szomszédos Czakó Utcai Sporttelep több sportág versenyszerű űzésére is alkalmas. A kiváló adottságokkal élve, iskolánk testnevelői a sportkörök és a versenyek lebonyolításán kívül, tavasszal és ősszel, a testnevelés órákat is ott tartják.
A 3-8. évfolyamos diákjainkból szerveződő aranykoszorús minősítésű kórusunk sikeres közszerepléseivel megalapozott hírnévre tett szert.

NAPKÖZI OTTHON: főleg az alsótagozatos gyerekek veszik igénybe. Nekik a napi háromszori étkezés biztosított iskolánkban. A délután folyamán a diákjaink az iskola parkosított udvarán, illetve a Tabánban, vagy a Gellérthegyen levegőznek, majd elkészítik a házi feladatot. Szükség esetén a napközis tanító gyakorol is a tanulókkal.
A menzát természetesen a többiek is igénybe vehetik.

Diákjaink körében egyaránt közkedveltek a pedagógusok és az iskolánkban működő MÜNCHAUSEN GYERMEK EGYESÜLET által szervezett rendezvények (iskolanap, farsang, kézműves és játékos kavalkádok stb.), téli és nyári táborok.

A kerületi és fővárosi tanulmányi versenyeken tanulóink előkelő helyezéseikkel tűnnek ki. A nyolcadikosok beiskolázása során tanulóink 2/3-a gimnáziumban tanul tovább.

Valamennyi évfolyamunkra várjuk a jelentkezőket, már most, tanév közben is!

Dekameron Kiadó

Cím:
1158, Budapest Szűcs István u. 65.
telefon:
368-7803
:
368-7803

Pécsi Direkt Kft., Alexandra Kiadó és Könyváruház

Cím:
1138, Budapest Tomori u. 33.
telefon:
72/777-000
e-mail:
72/777-000
Tevékenység rövid leírása:
Alexandra Kiadó: évente 300 fajta könyvet jelentet meg, a mesekönyvtől kezdve egészen a reprezentatív albumokig. Az Alexandra Könyváruházak megtalálhatóak az ország 14 nagyvárosában, kínálatunkban több ezer könyv, kotta, CD, CD-ROM, DVD, audió- és videokazetta szerepel. Alexandra Online Könyváruház: több mint 24 kategóriába sorolva 13.000 azonnal megvásárolható könyv várja az érdeklődőket.

Zrínyi Miklós Gimnázium

Cím:
8900, Zalaegerszeg Rákóczi u. 30.
telefon:
(92) 313-490
e-mail:
(92) 313-490
Tevékenység rövid leírása:
OM-kód: 037 632A reformkorban kérte először a város egy gimnázium felállítását. Hosszú idő után csak 1895. március 17-én sikerült Kovács Károly polgármesternek kiharcolnia a működési engedélyt. A tanítás még abban az évben elindult két osztállyal, egyelőre a polgári iskolában. Az intézmény igazgatója a nagyváradi főreáliskola éléről áthelyezett Vidovich Bonaventure lett. Az új főgimnázium építésére tervpályázatot írtak ki, melyet Grauer Géza nyert el. Az építkezést Morandini Tamás műépítész irányította. 1897. augusztus 26-án ünnepélyesen megnyithatták az intézetet. A falak közt jeles tanárok oktatták az ifjúságot, köztük Tuczy János és Borbély György. Ez utóbbi javaslatára létesült önálló városi múzeum a későbbiek folyamán. Az I. Világháború alatt hadikórház működött az iskolában. A háborúban Kulcsár Gyula tanár és 21 diák vesztette életét. Emléküket 1925-ben márványtáblán örökítették meg az előcsarnokban. 1923-ban Deák Ferenc nevét vette fel a főgimnázium. A húszas években Suszter Oszkár és Móra János tanárok tevékenysége volt kiemelkedő. Az önképzőköröket segítve sokoldalú nevelőmunkát fejtettek ki. A II. világháborúban katonai kórház települt az intézménybe. 1944-ben a német megszállás miatt csonka tanévet zárt az iskola. Ősszel pedig októbertől szünetelt a tanítás, és csak a harcok megszűnése után, 1945. április 11-én kezdődött meg újra. A hadiesemények miatt csak 212-en fejezték be a tanulmányikat. Mivel az épületben a Nyugati Hazatelepítés városi bizottsága működött, a város más iskoláiban helyezték el a gimnáziumi osztályokat.Decemberi programok

dec. 4. Árokszállásy Z. biológia-környezetvédelmi verseny első forduló

dec. 5. Országos történelemverseny, kémia OKTV első forduló

dec. 7. Informatika OKTV (I. kategória), Arany Dániel matematikaverseny első forduló

dec. 11. Polgár az európai demokráciában első forduló

dec. 13. Logo országos számítástechnikai verseny első forduló

dec. 21. 11.00. Karácsonyi ünnepélyAlapítványaink:

Zrínyi Miklós Gimnáziumért Alapítvány

Tehetséges Diákokért Alapítvány

Dr. Kovács Lajos Ösztöndíj Alapítvány

Winterl József Jakab Természettudományi Díj AlapítványLátogasson el weboldalunkra!

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.