Értékelje a céget!
13 találat 1 | 2

Délhús Rt.

Cím:
6500, Baja Keleti körút 26.
fax:
79/527-450
telefon:
79/527-450
Tevékenység rövid leírása:
A DÉLHÚS RT. modern, dinamikus nemzetközi élelmiszeripari vállalat, melynek fo profilja éloállatok vágása és feldolgozása, valamint húskészítmények és gyorsfagyasztott termékek gyártása és értékesítése. Cégünk kizárólag ellenorzött alapanyagokból, modern húsipari technológiák felhasználásával, legszigorúbb higiéniai követelményeket is kielégíto körülmények között készíti fogyasztóbarát termékeit. Termékeink előállítását a legmagasabb szintű minőségbiztosítási rendszerrel ellenőrizzük. Feladatunk folyamatos termékfejlesztéssel ? igazodva a fogyasztási szokások változásaihoz ? megfelelni az egészséges táplálkozási feltételeknek.

HAJÓSTEJ Kft.

Cím:
6344, Hajós Fácános utca
telefon:
(78) 40 50 23
:
(78) 40 50 23
Tevékenység rövid leírása:
HAJÓSTEJ Kft.

Bács-Kiskun megye

6344 Hajós, Fácánosi telep

Tel.: (78) 40 50 23

Cégjegyzékszám: 03-09-105612

Ügyvez.ig.: Kovács András

Tevékenység: Tejtermelés; hízómarha tenyésztés

Lajta-Hanság Zrt.

Cím:
4181, Nádudvar Fő u. 107.
telefon:
54/480-253
telefon:
54/480-253
Tevékenység rövid leírása:
A 300 főt foglalkoztató részvénytársaságunk az ország észak-nyugati részén az osztrák-szlovák határ mentén mosonmagyaróvári székhellyel gazdálkodik.
A gazdaság a történelme során évszázadokon át királyi birtok volt az 1760-as évekig, amikor a Habsburg-család vásárolta meg és egészen 1945-ig gazdálkodott rajta. A II. világháborút követően számos kisebb állami gazdaságot alakítottak ki a területén, melyeket 1959-ben Lajta-Hanság Állami Gazdaság néven összevontak.
A Lajta-Hanság Állami Gazdaság 1992-ben részvénytársasággá alakult, és 2001-ig többségi állami tulajdonban volt.
Jelenleg az Óvár-Agro ZRt. a társaság tulajdonosa.
Társaságunk eredményességét a jól kialakított egymásra épülő növénytermesztési, állattenyésztési, feldolgozási és kereskedelmi rendszerének, valamint magas színvonalú szolgáltatásainak és idegenforgalmi üzletágának köszönheti. Jelentősek természetvédelmi és vadgazdálkodási projektjeink. Számottevő területen, 3.900 ha-on erdőgazdálkodást folytatunk nagyrészt a Hanság területén.
Hangsúlyt fektetünk termékeink, szolgáltatásaink jó minőségére, vevőink, kereskedelmi partnereink igényeire. Ennek érdekében bevezettük az élelmiszerbiztonságot szolgáló HACCP rendszert, ipari szolgáltató ágazatban az ISO minőségbiztosítási rendszert, továbbá vevőink számára biztosítjuk a nyomonkövethetőséget is.

Padimpex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Cím:
1078, Budapest Nefelejcs u. 51.
telefon:
478-1091
fax:
478-1091
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk 1993-ban alakult budapesti székhellyel.
Fő profilunk gyógyszeripari alapanyagok, valamint élelmiszerek külkereskedelme: fagyasztott vagy előhűtött húsok és hústermékek (sertés, marha, baromfitermék, nyúlhús), belsőségek, fagyasztott zöldség- és gyümölcsfélék, borok, konzervek exportja, illetve importja.

Zöld Szél Kft.

Cím:
1031, Budapest Királyok útja 140.
telefon:
430-0871
fax:
430-0871

V PLUS K Kft.

Fambiz Kft.

Cím:
1022, Budapest Bimbó .u.15.
telefon:
316-2834
fax:
316-2834
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk a FAMBIZ Kft. a V Plus K cégcsoport tagja. A cégcsoport tevékenységét Kelet-Magyarországon és Budapesten folytatja, fő profilja takarmánytermelés baromfi-, és sertés tenyésztés, feldolgozás, húskészítmények előállítása bel- és külkereskedelme. Mintegy 10 éve van jelen Magyarország húspiacán. A FAMBIZ Kft. budapesti székhelyű, kereskedelmi profilú cég, a cégcsoport tagjaként jelentős tapasztalattal rendelkezik hústermékek belföldi és külföldi (EU és EU-n kívüli) piacokon történő értékesítése terén. Kínálatunk részét képezi a baromfi- (csirke), sertéshúsok széles skálája csomagolt tőkehús (friss és fagyasztott) illetve késztermékek gazdag palettája is.Célunk, hogy a húskereskedelem világpiacán megbízható húskereskedőként erősítsük meg nevünket. Magasan képzett munkatársaink az ügyfelek minden egyedi igényét figyelembe veszik. Szolgáltatásaink színvonalát folyamatosan magas színvonalon tartjuk, ügyfeleinknek mindenkori magas minőségű termékeinket kínáljuk versenyképes áron.
A FAMBIZ Kft. a hazai hús-kereskedelem jelentős szereppel bíró résztvevője. Fő célkitűzéseink: Helytállás a hazai és a külföldi húspiacon Magyar termékek gyártásának és forgalmazásának előtérbe helyezése Folyamatos fejlesztés telepeinken, üzemeinkben, új környezetkímélő technológiák kutatása a gyártás és a csomagolás területén Precíz, korszerű technika alkalmazása a logisztika területén is az ügyfelek maximális kiszolgálása érdekében A csoportszintű működés hatékonyságának növelése, társcégeink tevékenységének összehangolása a maximális teljesítmény érdekében A munkatársak szakmai felkészültségének folyamatos fejlesztése, a fejlődés iránti elkötelezettség erosítése.Legfőbb erősségeink: A húspiacot jól ismerő, átfogó tapasztalattal rendelkező, technológiai újításokra nyitott, korszerű eljárások alkalmazásában jártas munkatársaink. Stabil, megbízható üzleti partnereink, akikkel olyan kapcsolat kialakítására, fenntartására és fejlesztésére törekszünk, amely a piaci verseny követelményeinek betartása mellett hosszabb távon is biztosítani tudja a kölcsönös elégedettséget biztosító együttmuködést .A cégcsoport munkáját, törekvéseit elősegítő külső és belső kommunikáció fenntartása.Meggyőződésünk, hogy a célkitűzéseinkben megfogalmazott célok teljesítésével a cégcsoportunk kivívja és megtartja üzleti partnerei elismerését, így az eredményes gazdálkodás mellett egyben biztosítja a hosszú távú működés stabil alapjait is.

Somogyi Strucctenyésztők Egyesülete

Cím:
8614, Bálványos József Attila u. 31.
telefon:
84 365097
fax:
84 365097
Tevékenység rövid leírása:
Az egészséges étrend, egészséges táplálkozás alapanyaga A strucchús, a vörös húsok kategóriájába tartozik, megjelenésében a marhahúsra emlékeztető, de annál valamivel sötétebb. Alacsony zsír- és koleszterintartalma miatt fogyasztása feltétlenül javasolt gyermekeknek, várandós és szoptatós anyáknak, diétázóknak, sportolóknak,szív-és érrendszeri betegségekben, illetve magas vérnyomásban szenvedőknek. A strucchús magas vas- és fehérjetartalma alapján mindenképpen az egészséges táplálkozás, egészséges étrend alapanyagául szolgál. Kuriózumképpen említhető, hogy 100 gramm strucchúsban ,háromszor annyi vastartalom van, mint a csirke, a sertés vagy akár a hal húsában, mégpedig olyan formában, hogy az emberi szervezetbe hoszszadalmas tranzakciók nélkül -azonnal be tud épülni, és elősegíti a vörösvértestek képződését.A strucc húsának jellegzetességei. A strucc húsa alkalmas az általunk eddig ismert és fogyasztott összes húsétel elkészítésére. Saját, jellegzetes íze van minden testrészének, mely vadhúsra emlékeztet. A hús színe vörös, a fiatal marha húsára hasonlít. Kalória és energia szegény, koleszterin tartalma kicsi. A hús rostjai között nincsenek zsírszövetek.
A felhasználásra kerülő húst ajánlatos az elkészítés előtt 24 órával bepácolni. Felhasználáskor 5-10 dekagrammal többet számítsunk a szokásos adagnál. A strucc étkezési célra felhasználható részei: ALSÓ COMB: a marhalábszárhoz hasonló, inas hús. Elsősorban pörköltnek, levesnek, apró és darálthúsnak kiváló. FELSŐ COMB: az izomkötegeket könnyen szét lehet választani. lehártyázva, szeletelve kitűnő steak! A HÁT HÚSA: színhús, amelye minden húsételnek alkalmas. Hasonló a marhafelsálhoz. NYAK: ugyanannyi csigolyából áll, mint a csirke nyaka, de sokkal több hús van rajta. A marhafarokra megtévesztésig hasonlít. Rendkívül jó leves főzhető belőle. ZÚZA: a szárnyasok zúzájára hasonlít, de lényegesen nagyobb, kb. 1-1,5 kg. A belőle készült pörkölt igen kiadós. MÁJ: súlya 1-1,5 kg. Mindenféle májétel elkészíthető belőle. Puhább mint a többi máj, jellegzetes íze miatt különleges csemege! SZÍV: szintén a szárnyasokhoz hasonló, de nagyobb azoknál. Elkészítésének módja is hasonló. GYOMOR: a marhabendőhöz hasonlít de annál húsosabb. A pacal kedvelői imádni fogják! Elkészítése ?delikátesz volta miatt ? új kihívást jelent a konyha magyar mestereinek! Itt a lehetőség számukra, hogy új ételeket alkossanak, nevük minél előbb ismert legyen a gasztronómia szerelmeseinek körében. Az alapító tagok az egyesületet a hazai strucc- és pulykatenyésztés alapelveinek figyelembe vételével a strucctenyésztés elterjesztésének elősegítésére, támogatására, a somogyi strucc- és pulykatenyésztők összefogása érdekében hozták létre, az 1997. évi CLVI. tv. 26.§ c/.3., 4., 8., 9. pontjára figyelemmel közhasznú jelleggel. Az egyesület célja továbbá a strucc- és pulykatenyésztés, valamint sturcchús fogyasztás népszerűsítése, ami az egészséges étrend egyik alapanyaga. Az egyesület népszerűsíteni kívánja ismeretterjesztő előadásokon, szakmai anyagok segítségével az egészséges, koleszterinszegény strucchús fogyasztását, aminek segítségével könnyen kialakíthatja saját egészséges étrendjét. Az egyesület céljai megvalósítása érdekében ismeretterjesztő, oktatási rendezvényeket szervez más futómadár szervezettel. Az egyesület feladata :Az egyesület feladata szakmai tanácsadás nyújtása, bemutatók, képzések, előadások szervezése, kiadványok megjelentetése, a megyében strucctenyésztéssel foglalkozók érdekeinek képviselete. Feladatul tűzi az egyesület a korszerű természet- és környezetbarát strucc- és pulykatenyésztési és tartási technológiák, eljárások kidolgozását, ismertetését, terjesztését, az állatvédelem keretei között a strucc haszonállatkénti elismertetését, valamint a struccvágóhidak munkájának segítése, ellenőrzése. Az egyesület bármely szolgáltatásából bárki részesülhet, a szolgáltatásokról és azok igénybevételének módjáról szórólapokon, szakfolyóiratokban, valamint az egyesület székhelyén kifüggesztett közleményekben tájékoztatja az érintetteket. Egyesületünket azért alapítottuk, hogy koordinálja elsősorban a somogyi ill. más megyékben lévő strucc tenyésztését, nevelését, értékesítését, különös tekintettel 10-12 hónapos vágóállatok egész évben történő értékesítésére. Mielőbb elérni, hogy az állományunk, minősített BIO állat legyen. Hosszútávú 5 éves szerződéssel biztosítani az Unios piacot, elérni a legmagasabb felvásárlási árakat, minden részét értékesíteni a madaraknak. Kérdéseikkel forduljanak bizalommal hozzánk, a kapcsolat menüben.Strucchúsban az egészség! A strucc a legnagyobb testű madár, azonban nem tud repülni. Viszont 70 kilométer/óra futósebességével elnyerhetné a leggyorsabb kétlábú megtisztelő címet. Az 1900-as évek közepén tanulmányok sora számolt be tetszetős küllemű és egészséges vörös húsa fogyasztásának előnyeiről. Vizsgálatok igazolták, hogy a porhanyós, omlós strucchús érzékelhetően szaftosabb, lédúsabb a többi vörös húsnál, függetlenül az elkészítés módjától. Fogyasztása is igazi gasztronómiai élvezetet nyújt, az egészséges étrend, egészséges táplálkozás alapanyaga. Könnyen emészthető ,Kísérletekkel bizonyították, hogy a strucchús 77 százalékos víztartalmának túlnyomó többsége celluláris víz, amely magában az izomsejtben található, így a sütés-főzés során sem veszik el. Ezért emészthető könnyebben, mint vöröshús-társai. Feltehetően ezek a felismerések vezettek oda, hogy világszerte rohamosan növekszik az érdeklődés a marhahúsra emlékeztető, de még annál is sötétebb vörös strucchús iránt. Magyarországon 2000-ben 256 struccfarmot tartottak nyilván, s úgy tűnik, az óriás madár tartása nálunk is életképes alternatíva a mezőgazdasági vállalkozók számára. A fogyasztóknak pedig a strucchús egy kis változatosság megszokott étrendjükben. Akik már kóstolták, azok bizonyára "bennfentesként" emelik le az üzlet polcáról, mert ismerik és értékelik semmivel össze nem téveszthető zamatát. Azoknak, akik csak most barátkoznak a gondolattal, nem árt tudni, hogy a strucc húsának fehérjetartalma vetekszik a csirkéével, zsírtartalma és kalóriaértéke minimális, koleszterintartalma pedig csak fele, mint a csirkének. Vasban, foszforban, magnéziumban, káliumban gazdag, ezért a szakemberek különösen ajánlják várandós, szoptatós kismamáknak, diétázóknak, sportolóknak, testépítőknek, szív- és érrendszeri betegségben, magas vérnyomásban szenvedőknek, emésztési zavarokkal, bélpanaszokkal küszködőknek.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.