Értékelje a céget!
161 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Bodonyi és Tsa Építészeti Kft.

Cím:
3525, Miskolc Szent Pál u. 7.
telefon:
46/411254
fax:
46/411254
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk az építészet területén tevékenykedik.

Pro-Gipsz Kft.

Cím:
2800, Tatabánya Alkotmány u. 88.
telefon:
34/427-800
fax:
34/427-800
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk az építőipar területén tevékenykedik.

Érdi Építő Mérnöki Iroda

Cím:
2030, Érd Fehérvári u. 63-69.
telefon:
23/367-311
fax:
23/367-311
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk építészeti tervezéssel, valamint építőanyag kereskedelemmel foglalkozik.
Érdi építészként olyan csapatot gyűjtöttem magam köré, melynek tagjai azt tartják a legfontosabbnak, ami Önnek a legfontosabb! Mi abból élünk, hogy Ön elégedetten távozik tőlünk.

Nem tudunk -sablonházat- tervezni, nem akarunk a szabályok alól kibújni. Arra törekszünk, hogy későbbi életének általunk formálható része - a háza - majdnem tökéletes legyen! Olyan házterveket szeretünk kiadni, melyekre nem csak az építész, de Ön is büszke lehet.
Érdi tervezőkként szeretnénk elérni, hogy Érden és környékén mértékadónak vegyék házainkat.
Problémamentes építkezést kívánok!

Fügedi Attila
Tulajdonos, vezető tervező




Tisztában vagyunk azzal, hogy az építkezés csak annak könnyű, akinek korlátlan mennyiségű pénz áll rendelkezésére!


Azt nem tudom, hogy Ön is közéjük tartozik-e, de ha esetleg nem, javaslom, hogy nézzen körül oldalunkon, biztosan talál számtalan hasznos információt!


A megrendelőkkel folytatott első beszélgetések során, leginkább az szokott kiderülni, hogy rengeteg kérdés van bennük a házukat és a terveztetést illetően.
Ezek a kérdések sokszor nem is a tényleges kíváncsiságról szólnak - inkább a bizonytalanságot mutatják. Ez nem baj!

A legtöbben csak EGY házat építünk magunknak, de azt szeretnénk a lehető legtökéletesebbre készíteni úgy, hogy a rendelkezésünkre álló pénz is elég legyen.


Ez nem könnyű feladat!

Önnek sem és nekünk sem!

Ez csak úgy kivitelezhető, ha teljes mértékben együttműködünk. Mi meghallgatjuk, hogy Ön mit szeretne és azok alapján szeretnénk a lehető legjobb házat tervezni Önnek.

Több fórumon is lehetőséget biztosítunk, hogy az építkezők vagy építkezni szándékozók, a felmerülő kérdésekre választ kapjanak:

1. Feliratkozhat hírlevelünkre -



2. Heti rendszerességgel frissítjük BLOG-unkat, melyet egy most zajló építkezésről vezetünk. A BLOG szintén lehetőséget ad a kérdések feltevésére.




3. E-mailben is felteheti kérdéseit



Sok kérdésre választ találhat tervezők segítségével, de a legfontosabb kérdés még hátra van:

Mit tesz ÖN azért, hogy olyan háza legyen, amilyet elképzelt?

Ugye erre nem is olyan egyszerű válaszilni!
Nem elég csak az elhatározás. Nem elég csak az újságokat ésaz internetet böngészni. Mindenképpen szükség van egy hozzáértő szakember segítségére is.

Ez után jön a következő nagyon fontos kérdés:
Szeretne Ön is pénzt megtakarítani háza építésén?
Akár Több százezer forintot is?
Megmutatom Önnek, miként lehetséges ez már
a TERVEZÉSNÉL a LEGEGYSZERŰBBEN!

Sokan választják azt a módszert, hogy magát az építkezést ismerősök, barátok közreműködésével, kalákában végzik. Itt lehet spórolni, de a terveztetésen nem érdemes!




Többen leszólják a terveket mondván, hogy az csak néhány vonal, egy köteg papíron és ezért nem hajlandók fizetni, csak a minimális összegeket.

Szaladjunk csak végig rajta, mire van szükség ahhoz, hogy egy kész terv az Ön kezébe kerülhessen:

1. Helyszíni felmérés
2. Szakhatósági előírások feltérképezése
3. Egyeztetés a Megbízóval
4. Vázlatok elkészítése - több lépcsőben
5. Engedélyezési terv elkészítése
6. Iratbeszerzés
7. Tervleadás

Amennyiben szeretné tudni melyik, mit jelent, a leírásokat elolvashatja ITT >>

Mire törekszik egy átlagos mérnökiroda?
Arra, hogy optimalizálja a költségeit és a lehető legkevesebb energia ráfordításával elkészítse Önnek a kért terveket.

DE MIRE TÖREKSZÜNK MI?

Természetesen Mi is igyekszünk optimalizálni a költségeinket, azért és úgy dolgozunk, hogy visszatérő Megbízóink legyenek, vagy hogy ajánljanak minket másnak is, ezért
többet nyújtunk Önnek is.



Nézzük meg az előbbi felsorolást a Mi szemszögünkből és más színnel melléírom a megjegyzéseket:

1. Helyszíni felmérés - Ezt minden tervezőnek szükséges megtenni, de nem mindegy milyen alapossággal >>
2. Szakhatósági előírások feltérképezése - Ez is egy sarkalatos pont, nézze meg, milyen különbség lehet tervező és tervező között >>
3. Egyeztetés a Megbízóval - Ingoványos terület. Ha nem megfelelő a kommunikáció, sok minden máshogy lesz a tervben, mint ahogy a Megbízó szerette volna >>
4. Vázlatok elkészítése - több lépcsőben - Ebben a fázisban látható először, mennyire ?jött át? az, amit a Megbízó szeretett volna >>
5. Engedélyezési terv elkészítése - Mennyire alapos, részletes? Mi múlhat a tökéletességen? >>
6. Iratbeszerzés - Ön csinálja vagy megtegyük Ön helyett? >>
7. Tervleadás - Ahol sokan elvéreznek >>


MIT JELENT EZ KÖLTSÉGEKBEN?

Igen, mi is pénzért dolgozunk, de úgy gondoljuk, hogy sokkal többet adunk ugyanazért a pénzért!

Szaladjunk csak végig a szükséges költségeken - legalább nagyjából:

- Helyszíni felmérés
- Szakhatósági előírások feltérképezése
- Egyeztetés a Megbízóval
- Vázlatok elkészítése - több lépcsőben
-Engedélyezési terv elkészítése
- Iratbeszerzés
- Tervleadás


Persze nem mindent lehet pénzben mérni...

Ön mennyit kérne azért, hogy kedvesebb legyen valakihez vagy többet segítsen?

Természetesen Mi is igyekszünk optimalizálni a költségeinket, ezért és úgy dolgozunk, hogy visszatérő Megbízóink legyenek, vagy hogy ajánljanak minket másnak is, ezért
többet nyújtunk.




Miben nyújtunk többet?

Az első találkozástól azon dolgozunk, hogy bizalmat ébresszünk az ügyfélben.

Ezt úgy sikerül elérnünk, hogy VELE foglalkozunk, az Ő véleményére vagyunk kíváncsiak és NEKI tervezzük a házat úgy, ahogy Ő szeretné.

Persze néha előállnak lehetetlennek tűnő kérésekkel, ötletekkel, de ilyenkor sem vetjük el a dolgot már zsigerből, hanem azon vagyunk, hogy a kívánságait és vágyait összeegyeztessük az építészet adta lehetőségekkel.

1. Helyszíni felmérés

Ebben a fázisban a tervező, a Megbízóval együtt kimegy arra a telekre, ahová az épület készülne. Felméri a terület méreteit, tájolását, adottságait. Az élhető ház tervezéséhez szükség van a környék házainak megtekintésére is, hiszen fontos, hogy a ház ne ?lógjon ki? feltűnő módon a környezetéből.
Meg kell vizsgálni a terület közműellátottságát, a telek lejtését is. Fotó készül több irányból is. Erre azért van szükség, hogy a tervezés során, a látványtervben, a ?házat? be lehessen illeszteni a környezetbe.
A helyszíni felmérés során - jó közelítéssel - már kiderül, milyen tervezővel van dolgunk.
A gondos tervező, függetlenül a meglévő helyszínrajztól, megméri a területet, fotókat készít és már az első találkozás során, puhatolódzik a Megbízó igényei felől.



2. Szakhatósági előírások feltérképezése

Sajnos már ebben a fázisban elválik, melyik tervezőre számíthatunk igazán. Alap esetben, ezeknek az adatok beszerzése a tervező feladata, de volt már precedens arra is, hogy a Megbízótól kérte az adatok beszerzését. Ez, önmagában véve még nem lenne probléma, de meglátásunk szerint, ez kimondottan a tervező feladata (kell, hogy legyen). Ő tudja, milyen szakhatóságoktól, milyen papírokat, adatokat szükséges beszerezni. A Megbízó sokszor csak a hivatalok többszöri bejárásával tudja ugyanazokat a dokumentumokat beszerezni.



3. Egyeztetés a Megbízóval

Ez is nagyon fontos terület. Mennyi kérdést tesz föl a tervező? A kérdései, minden területét érinti az életünknek? Ezen a beszélgetése(ke)n ?adja? át a Megbízó az elképzeléseit a tervezőnek. Itt kell egyeztetni az építészeti és statikai lehetőségeket a Megbízó vágyaival, elvárásaival.
A jó tervező nem elutasítja a megvalósíthatatlan elképzeléseket, hanem kompromisszumos megoldásokat keres - akár többet is - amivel áthidalhatók a nehézségek. A lehető legrészletesebben ki kell kérdezni a Megbízót.
Ha mégsem teszi meg, hogy Ön tudja, milyen adatokra lehet szükség, segítséget talál ITT >>

V

4. Vázlatok elkészítése - több lépcsőben

Számunkra, ez a szakma legizgalmasabb része. Tulajdonképpen itt derül ki, hogy mennyire értettük meg, mit szeretne a Megbízó. Az első skiccekhez nem csak szakmai hozzáértés, hanem nagyfokú kreativitás is szükséges. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne sablonházakat készítsünk, ezért minden egyes Megbízó igényeire, teljesen egyedi megoldást alakítunk ki. Bár többször is előfordul, hogy a Megbízó hoz magával fotókat, hogy milyen karakterű ház a vágya, de ezekben az esetekben is igyekszünk az Ő életterének és elvárásainak megfelelően papírra vetni az álmait.




5. Engedélyezési terv elkészítése

Az engedélyezési terv elkészítéséhez az építésztervezőnek más szaktervezőket is be kell vonnia a munkába. Olyan szaktervezőket, akik a tervezéshez szükséges, speciális területeket tervezik meg - statikus, épületgépész, elektromos tervező ...). Különleges esetekben szükség lehet további szakemberek bevonására is (belsőépítész, talajmechanikus ...). A tervezés során az egyes tervezési feladatokhoz bevonjuk a szükséges társtervezőket. Mi koordináljuk a tervezési feladatot és amiért sokan minket választottak, hogy a legfontosabb szakterületek szakemberei, itt az irodában dolgoznak. Tehát az egyeztetés során, nincs szükség még egy telefonhívásra sem, hanem a Megbízó a kérdéseit egyenesen a szakterület illetékes tervezőjének teheti fel. Szükség esetén, előzetes egyeztetés nélkül is, 3-4 szakterület tervezője ülhet le, egyszerre a Megbízóval, hogy megválaszolja a kérdéseit, elmagyarázza, mit, miért úgy kell tenni. Az engedélyezési terv alaposságán, részletességén nagyon sok múlik. Ha nem kellően részletes, az engedélyeztetésen is elakadhat, mert nem teljesen érthető, mit, hogyan terveztek.
Az engedélyeztetési tervet érdemes a lehető legrészletesebbre kérni, minden tervezési szakág tegye bele a saját területének adatait. Ez egy adott szintig előírás is, de ha részletesebbet kérünk csak könnyebb dolgunk lesz az engedélyeztetés során.
Ez ugyan növeli a tervdokumentáció költségeit, de a plusz költség bőven megtérül a visszaadott tervek módosításával elvesztegetett időben és a kivitelezés során, a pontos technológiai előírások lefektetésével elvégzett gyorsabb és szakszerűbb munkákkal.




6. Iratbeszerzés

Ezt a feladatot célszerű a tervezőirodára bízni. Mi úgy gondoljuk, hogy a több éves tapasztalattal és kapcsolatokkal, lényegesen gyorsabban és hatékonyabban tudjuk a szükséges dokumentumokat beszerezni. Ennek költsége elhanyagolható a teljes tervezés költségei mellett, de lényegesen gyorsabban indulhat el a tervezési folyamat.
Természetesen a Megbízó, maga is beszerezheti a szükséges iratokat, ehhez meg is adjuk a beszerzendők tételes felsorolását, de ha menet közben kiderül, hogy még egy plusz dokumentációra is szükség van, az a Megbízónak plusz időt és plusz költséget jelent, ezért javaslom a tervezőt megbízni a dokumentumok beszerzésével.

Vissza >>

7. Tervleadás - Ahol sokan elvéreznek

Elkészült a tervdokumentáció, lehet vinni az engedélyeztetésre. Sokan ezt is a Megbízóra bízzák. Átadják a dokumentumokat, és ha valamiért nem megy át az engedélyeztetésen, később módosítják.
Mi szeretjük magunk vinni az építési irodába. Mi készítettük a rajzot, mi tudjuk legjobban megvédeni az esetleges kifogásokat. Előfordult már olyan is, hogy azért nem akarták engedélyezni a terveket, mert valamilyen adatot nem találtak rajta. Kiderült, hogy máshol kellett volna keresni. Ezt ott, helyben orvosolni tudtuk, hiszen mi készítettük a terveket. Ha a Megbízó vitte volna le, visszaküldték volna, ráadásul fölöslegesen.

Vissza >>



Miért minket válasszon?


Akkor az építészet iránt elkötelezett tervezőkre van szüksége. Mi ilyenek vagyunk. Tudjuk, hogy felelősségünk van a jövő alakításában. Fontos nekünk, hogy házaink szakmai tisztességről és az építészet iránti alázatról is szóljanak.

Építő-Szépítő Szolgáltató Bt. - Tímárház Panzió

Cím:
6721, Szeged Maros u. 26.
:
:
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk az ország területén építőipari generálkivitelezéssel, állványozással, komplex minőségi szolgáltatással elégíti ki megrendelőit. Tímárház panziónk a Szőke Tiszától 500 m-re, a belváros egyik csendes utcájában várja a pihenni vágyókat.

Proteszt kft

Cím:
2600, Vác Rádi út 5.
telefon:
27/302-552
fax:
27/302-552
Tevékenység rövid leírása:
A cég azzal a céllal jött létre, hogy innovatív és megbízható építési technológiát, magas minőségi színvonalat képviseljen. Fontos szempontunk, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk a piac igényeihez, de ugyanolyan fontosnak tartjuk az építkezők egyéni elvárásait is.
Minden megrendelés útját társaságunk összes tagja, az értékesítők, a tervezők és a műszaki szakemberek nyomon követik, ugyanakkor az egyes terveknek saját felelősük is van. Fő profilunk a ProKoncept Építési Rendszerrel történő tervezés és kivitelezés, valamint az egyedi megrendelésekhez igazodó ProKoncept fal-, födém- és tetőelemek forgalmazása.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.