Értékelje a céget!
51 találat 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Miskolci Egyetem Bölcsésztudományi Kar

Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Tájépítészeti, -védelmi és -fejlesztési Kar

Cím:
1118, Budapest Villányi út 35-43.
telefon:
372-6291
:
372-6291

Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtár

Cím:
1078, Budapest István u. 2.
telefon:
Tel.: 06-1/478-4226, Fax: 06-1/478-4227
:
Tel.: 06-1/478-4226, Fax: 06-1/478-4227
Tevékenység rövid leírása:
A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtára, a szakterület egyetlen nyilvános, tudományos közgyűjteménye Magyarországon. A Könyvtár egyidős az állatorvosképzéssel. Jeles professzorai kezdettől gyűjtötték és rendszerezték a téma hazai és külföldi könyveit. Különös gondot fordított a gyűjtemény fejlesztésére Tolnay Sándor, a szakrendszert kidolgozó Nádaskay Béla és a katalógust összeállító Magyary-Kossa Gyula. Itt többek között 16. századi ritkaságokkal, latin és német nyelvű alapművekkel, kéziratos jegyzetekkel és természetesen a hazai állatorvos-tudomány kiemelkedő képviselőinek első kiadású műveivel találkozhat az érdeklődő. A Könyvtár a század első éveiben már az akkori M. Kir. Állatorvosi Főiskola főépületében kapott helyet. 1983-ban jött el az ideje annak, hogy a híres tervező, Steindl Imre egyszerűségében is reprezentatív épületét * a pince és néhány helyiség kivételével * az Állatorvos-tudományi Egyetem Központi Könyvtára vegye birtokába. A patinás környezetben 140 olvasói hely, egy oktatólabor (10 számítógéppel) és további 3 számítógép fogadja az ügyfeleket. A Könyvtár szolgálja az Egyetem oktatóit, kutatóit és hallgatóit, az állatorvosokat * legyenek magán állatorvosok vagy hatósági, kutatási feladatokat ellátó szakemberek *, és mindazokat, akik az állatorvosláshoz kapcsolódó információt és dokumentumokat igényelnek.

MISKOLCI BÖLCSÉSZ EGYESÜLET Nagy Lajos Magánegyeteme

Cím:
3533, Miskolc Vasgyári út 18.
telefon:
46/332-228
telefon:
46/332-228

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Cím:
1121, Budapest Zugligeti út 9-25.
fax:
392-1188
telefon:
392-1188
Tevékenység rövid leírása:
A MOME küldetése a magyar felsőoktatásbanA Moholy-Nagy Művészeti Egyetem letéteményese a teljes körű egyetemi szintű, tradícionális iparművészet-oktatás mellett az egyetemi szintű designer, építész és vizuális kommunikáció tervező képzésnek.A MOME oktatási tevékenysége arra irányul, hogy a művészi tehetséggel bíró hallgatókban kialakuljon képességeik célirányos működtetésének feltétele. Az egyetem vállalt törekvése, hogy tudatos alkotó egyéniségeket képezzen, akik alkalmasak a művészeti területükön adódó feladatok magas szintű megoldására.A művészképzés mellett rajztanári képzéssel járul hozzá a vizuális kultúra általános szintjének emelkedéséhez, továbbá művészeti-menedzserképzéssel gondoskodik a gazdaság egyes ágazatai és a művészi tevékenység közötti kapcsolat létrejöttéről is.

Az egyetem vállalja az elitképzés misszióját, az egyetemi alapképzés mellett a tematikus művészeti DLA és tudományos PhD doktori programokkal valamint szakirányú továbbképzésekkel.Az egyetem az iparművészetek szellemi műhelye is, melyet könyvtára, galériája, kiadványai révén valósít meg.Az egyetem az oktatott műfajok határainak és az alkalmazott - autonóm művészetek határainak hagyományos merevségét az egyetemen folyó oktatási tevékenység nyitottsággal, átjárhatósággal helyettesíti.Diplomájával alkotóerővel felruházott, döntéseiért felelős iparművészeket, építészeket, és vizuális kommunikáció tervezőket bocsát ki, akik az emberi környezet alakításáért belső kényszertől hajtva tevékenykednek.

Munkaformáival - mester és tanítvány kapcsolatok által - pozitív emberi értékekkel egészíti ki a szak-tudás megszerzésének minden mozzanatát.

Az egyetem a kitalálás - a megtervezés - a megvalósítás készségének hármas egységét alakítja ki a hallgatóban.

A képzéssel és az egyetem szolgáltatásaival gondoskodik hallgatóinak értelmiségivé válásáról, részben európai mintákhoz való alkalmazkodást, részben múltban gyökerező hagyományokon alapuló identitást ad.

Károly Róbert Főiskola

Cím:
3200, Gyöngyös Mátrai út 36.
telefon:
37/518-306
telefon:
37/518-306
Tevékenység rövid leírása:
Gazdálkodási Kar (KRF-GK)Felsőfokú szakképzési szak: Adóigazgazgatási szakügyintéző, Agrárkereskedelmi mendezser-asszisztens, Értékpapír-piaci szakértő,Idegenforgalmi szakmenedzser, Költségvetési gazdálkodási szakügyintéző, Vendéglátó szakmenedzser.


Főiskola alapképzési szakok (BA): Emberi erőforrások, Gazdálkodási és menedzsment, Kereskedelem és marketing, Közszolgálati, Pénzügy és számvitel, Turizmus-vendéglátás. Szakirányú továbbképzés: Gazdasági informatikai menedzsment, Közgazdász szakmérnök.Agrár és Vidékfejlesztési Kar (KRF-AVK)


Felsőfokú szakképzési szak: Mezőgazdasági menedzserasszisztens
Főiskola alapképzési szakok (BSc): Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki,Informatikus és szakigazgatási agrármérnöki, Kertészmérnöki, Környezetgazdálkodási agrármérnöki, Mezőgazdasági mérnöki, Vadgazda mérnöki
Szakirányú továbbképzés: Vidékfejlesztési szakmérnök

Nyelvoktatás: angol, német, francia, orosz, spanyol

Alap-,közép- és felsőfokú nyelvvizsgák, szakmai nyelvvizsgák.

Akkreditált nyelvvizsgaközpont, TIT-TELC, ELTE-ITK, KITEX Kereskedelmi és Szakmai Nyelvvizsga , SZIE Zöld út, BGF-NYTK szakmai nyelvvizsga (üzleti, pénzügyi, idegenforgalmi).


Intézményünk Internetes oldalán -www.karolyrobert.hu- részletesebb tájékoztatással állunk az érdeklődők rendelkezésére.EGYÉB KÉPZÉSEK ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány), Idegenforgalmi menedzser (OKJ),Vendéglátó menedzser (OKJ), Borász (OKJ), Vadász, vadtenyésztő, Pénzügyi számviteli ügyintéző (OKJ), Vállalkozási ügyintéző (OKJ), Kommunikációs képességek fejlesztése,Tárgyalástechnika, Pályázatírás.


KÖNYVTÁR: 2 könyvtár, közel másfélezer négyzetméteren.


INFORMATIKA: számítógépek, internetezési lehetőségek: Gazdasági Matematika Tanszék (127 db), tass-pusztai oktatási központ (30 db),Vállalatgazdaságtan Tanszék (28 db), Diákcentrum (12 db), E-Klub (7 db).


KRF KLUB reggeli, ebéd, vacsora; disco, koncertek, fekvőhelyes fi lmklub, internet (e-klub), társasjátékok,darts, csocsó, napilapok, karaoke, szakestek, mentálhigiénés programok, videójátékok,ügyességi játékok, koncertek, ismerkedési estek. Évi közel 200 program!


DIÁKÉLET Hallgatói Önkormányzat, Diákcentrum, Hallgatói Információs és Tanácsadó Központ,Tudományos Diákkör, Diáknapok,képzőművészeti kiállítások, színházlátogatás,Országos Triatlon Bajnokság, gólyabál, fáklyás felvonulás, ballagóbál.


BABA-MAMA SZOBA pelenkázó, gyermekjátékok, kiságy.


DIÁKOTTHON (Károly Róbert Hotel) több mint 400 férőhely, 2 és 3 ágyas szobák, Internet, kábeltévé


ERASMUS PROGRAM Részképzési lehetőség külföldön: Németország, Finnország, Törökország, Svédország.


ÉTKEZÉS menza, 2 büfé, 4 snack-bár.


SPORT konditerem, sítábor, labdarúgó házibajnokság, kispályás labdarúgó városi bajnokság,asztalitenisz házibajnokság,Bécs-Budapest maratoni futás, szarvasűző futóverseny, kézilabda,rafting, aerobic, íjászat, karate, lovaglás, lövészet, vívás,kosárlabda, atlétika, hegymászás,tájfutás, kerékpározás, korcsolyázás, Shaolin Kung-Fu. Főiskolai csapatok, sportklubok: Gyöngyösi Főiskolai Kézilabda Klub, KRF Sí Klub, Raftingosok Baráti Köre, Shaolin Kung-Fu Klub, főiskolai csapatok, sportklubok.

KLUBKÁRTYA a KRF Klub és a HÖK zártkörű rendezvényeire.

KRF SHOP logóval ellátott használati- és dísztárgyak, borok a Károly Róbert Borházból.

MÉDIA honlap (www.karolyrobert.hu), sajtószoba, KRF TV-Net tv, elektronikus hírlevél: Skol@, diákújság: Tabula Rasa, webkamera.

CIVIL ÉLET Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottsága, Mátraaljai Környezetvédő Egyesület.

EGYÉB: parkolóhelyek (250), bankautomata, fénymásolási és nyomtatási pontok (3).

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar

Cím:
1083, Budapest Práter u. 50/A.
e-mail:
titk@itk.ppke.hu
telefon:
titk@itk.ppke.hu
Tevékenység rövid leírása:
Az Egyetem alapképzést, szakképzést, tudományos és doktori képzést folyatat. Oktató- és kutatómunkájában együttműködik a külföldi katolikus egyetemekkel, szakmai tudományos szervezetekkel, továbbá más hazai és külföldi oktatási és tudományos intézményekkel. Fontos feladatának tekinti a nemzetközi kapcsolatok ápolását, továbbá a több mint 400 ezer kötetből álló könyvtárállomány bővítését, beleértve a nagy számú saját kiadványokat is. Hallgatói létszáma levelező hallgatókkal együtt közel 8000 fő.
Az Egyetem katolikus intézmény, de felekezeti hovatartozás megkülönböztetése nélkül jelentkezhet bárki, aki elfogadja erkölcsi, fegyelmi rendjét és tiszteletben tartja szellemiségét.

Semmelweis Egyetem 1. sz. Gyermekklinika

Cím:
1083, Budapest Bókay János u. 53.
telefon:
334-3186
:
334-3186

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Cím:
1088, Budapest Szentkirályi utca 28
telefon:
429-7211
fax:
429-7211
Tevékenység rövid leírása:
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara a Pázmány Péter bíboros, prímás esztergomi érsek által 1635-ben Nagyszombatban alapított Egyetem Hittudományi Karának jogutódja. Bölcsészettudományi Karát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1992-ben alapította az Apostoli Szentszék hozzájárulásával, mely az Egyetem egészét Katolikus Egyetemnek ismerte el. A Jog- és Államtudományi Kart a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1995-ben alapította. Az Egyetemen belül a Hittudományi Kar és a Kánonjogi Posztgraduális Intézet - melyet az Apostoli Szentszék alapított 1996-ban - egyházi fakultás jelleggel bír és a "Sapientia Christiana" kezdetű apostoli rendelkezés és az egyházi fakultásokra vonatkozó többi egyházi jogszabály keretei között működnek. A Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) által 1998-ban alapított Információs Technológiai Kart a Magyar Akkreditációs Bizottság 2000. decemberében akkreditálta, műszaki informatika szakán az oktatás 2001. szeptemberében indult meg.
Az Egyetem Magyarországon államilag elismert egyházi egyetem (az 1032/1993. (V.6.) Korm. határozat, valamint a Felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. tv. 1. számú melléklete szerint), ennek megfelelően államilag elismert diplomákat ad.
1999. március 25-én a Katolikus Nevelés Kongregációjának N.1151/98 számú határozatával Egyetemünk szentszéki alapításúvá vált (vö. Ex corde Ecclesiae általános szabályok 2. és 3. cikkely) és bekerült a világszerte működő nyolcszáz katolikus felsőoktatási intézményen belül a szentszéki alapítólevéllel rendelkező ötvenkét egyetem közé.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke - Dr. Seregély István egri érsek - hivatalánál fogva az Egyetem nagykancellárja, aki a Szentszék nevében az Egyetem kormányzatának élén áll. Rektor: Ft. dr. Fodor György, rektorhelyettes: Ft. dr. Kránitz Mihály, prorektor: dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Az Egyetem székhelye Budapesten van.
Az Egyetem alapképzést, szakképzést, tudományos és doktori képzést folyatat. Oktató- és kutatómunkájában együttműködik a külföldi katolikus egyetemekkel, szakmai tudományos szervezetekkel, továbbá más hazai és külföldi oktatási és tudományos intézményekkel. Fontos feladatának tekinti a nemzetközi kapcsolatok ápolását, továbbá a több mint 400 ezer kötetből álló könyvtárállomány bővítését, beleértve a nagy számú saját kiadványokat is. Hallgatói létszáma levelező hallgatókkal együtt közel 8000 fő.
Az Egyetem katolikus intézmény, de felekezeti hovatartozás megkülönböztetése nélkül jelentkezhet bárki, aki elfogadja erkölcsi, fegyelmi rendjét és tiszteletben tartja szellemiségét.
Kulcsszavak:

Pécsi Tudományegyetem

Cím:
7633, Pécs Szántó Kovács János u. 1/b.
telefon:
72501507
fax:
72501507
Tevékenység rövid leírása:
A Pécsi Tudományegyetem több mint harmincegyezres hallgatói létszámával, közel kétezer oktatójával és majd minden képzési területet felölelő, kétszáz képzési programot kínáló oktatási palettájával a legnagyobb magyar felsőoktatási intézmény.

Egyetemünk hatása, tevékenységi köre messze túlnő Pécs határain, Szekszárdon önálló karunk, Kaposváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen jelentős létszámú képzési programjaink működinek. A bolognai rendszer keretei között ? a felsőfokú szakképzésektől, az alapképzéseken és a mesterképzéseken át, a szakirányú továbbképzésekig és a doktori képzésekig ? olyan egymásra épülő képzéseket ajánlunk, amelyek zsákutca nélkül, a diákok érdeklődése és képessége szerint több szinten is bizonyítvánnyal, illetve diplomával záródó tanulmányokat tesz lehetővé.

Hallgatóink az alapképzési szint elvégzése után szerezhetnek először oklevelet, majd ezt követően a mesterképzési szintre juthatnak be, ahol a megszerzett, újabb diploma, s a tudomány iránti elköteleződés alapján ? akár doktori képzésbe is léphetnek. Az órarend sok esetben kötetlen, a diákok ? a kötelező tantárgyakon kívül ? a tanulmányok jó részében maguk választják meg a felveendő tantárgyakat, és azok sorrendjét.

Képzési kínálatunkat a felnőttképzéshez tartozó, a piaci igényeket messzemenőkig kielégítő tanfolyamokkal bővítjük, amelyek tanúsítvány, illetve bizonyítvány kiadásával záródnak. A mai egyetemnek áthatolhatók a falai, az előírt tanulmányok egyes részletei másutt is, a világ bármely táján elvégezhetők, onnan befogadhatók, s ? európai szisztémájú kreditrendszerünknek köszönhetően ? a nálunk tanultakat az összes európai egyetemen elfogadják. Egyetemünk regionális központja az élethosszig tartó tanulás európai programjának, széles körben kínálunk át- és továbbképzéseket, diplomát adó vagy éppen diplomát megújító tanulási lehetőségeket.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018 Tudakozó Rendszer Kft.
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.