Értékelje a céget!
17 találat 1 | 2

Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt.

Cím:
6600, Szentes Attila u. 3.
fax:
63/510-520
telefon:
63/510-520
Tevékenység rövid leírása:
Magyarországon a baromfi tartása és nevelése mindig nagy népszeruségnek örvendett. Baromfitartással és -kereskedelemmel kapcsolatos dokumentumok csak a 19. század közepétol kezdve maradtak ránk. Csongrád megye a kialakulófélben lévo baromfiipar egyik bázisa volt. Az elso dokumentált baromfikereskedo Szentesen a nagyhíru bécsi Hungerleider családból származó Hungerleider Móricz volt, aki 1880-tól kezdve - kihasználva családja rokoni kapcsolatait - sikerrel végezte bel- és külkereskedelmi baromfi- illetve tojáskereskedelmét. Ismeretes, hogy a 19. századi baromfikereskedo tevékenységi körébe - a 20. század közepéig - beletartozott a gyümölcs és a lott vad is.Az I. világháború után Preisz Zsigmond telepedett le Szentesen, és o lett a város és környékének legnagyobb felvásárlója. 1921-ben azonban már nem tudott megbirkózni a hatalmas árumennyiséggel, és a jó befektetési lehetoséget kihasználva a nagy múltú szabadkai Hartman & Conen vállalat segítségét kérte. Hartmanék négy évtizedes tapasztalata, piacismerete és kapcsolatai, illetve Preisz Zsigmond hatalmas árualapja kedvezo kilátásokat biztosítottak az új cég alapításakor. A cégalapítás körüli tárgyalások és az engedélyezési eljárás elhúzódása miatt az iparengedélyt 1922. április 27-én adta ki a városi tanács az Élelmiszerkiviteli Részvénytársaságnak.Az új telep - mai helyén - a vasútvonal mellett kezdett el épülni. A telep fejlodését és a feldolgozott áru mennyiségének növekedését mutatja, hogy az 1922. évben a munkások létszáma még csak 100 fo, egy év múlva már 300-350 embert lát el munkával az új gyár. A magyar baromfiipar a két világháború között az ország egyik legjelentosebb iparává notte ki magát, jól és pontosan dolgozó üzemeink kiváló áruval látták el a nyugat-európai piacot. A felszabadulás után újraéledt a baromfiipar Szentesen.Az 1945 utáni viharos évek üzemünket is megviselték, 1947-ben a Magyar Országos Szövetkezeti Központ, majd az államosítással 1948. október 1-tol a Baromfiértékesíto Nemzeti Vállalat irányítása alá került, Szentesi Baromfifeldolgozó Vállalat néven. Igazi változás és fellendülés az iparban azonban csak 1956 után indult, amikor az ország vezetése felismerve a korábbi évek hibáit, a nehéziparon kívül más szektoroknak is juttatott jelentos állami támogatást.Az 1970-80-as években megháromszorozódott a feldolgozott áru mennyisége, az akkori technikai felkészültség mellett feldolgozása már nehezen volt biztonsággal megoldható. Új beruházások indultak a vállalatnál. Az 1984-ben üzembe állított továbbfeldolgozó gyáregység Magyarországon addig nem használt technikákat alkalmazott. Vágó-, daráló-, pácoló-, érlelo-, füstölo- és fozoberendezések kezdték el gyártani a virsli, párizsi, sonka és szalámi jellegu termékeket. A készítmények sikerességét jelzi, hogy korukat megelozo minoségüknek és máig érvényes ízviláguknak köszönhetoen több termék változtatás nélkül a mai napig megállja helyét a piacon. A szakma több ízben elismerte továbbfeldolgozott termékeink minoségét, hiszen a Delko sonka különbözo ízesített változatai, valamint a libamájpástétomaink több neves hazai és külföldi kiállításon nyertek vásár- és sikerdíjakat. A Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy megszerzése egyértelmuen tájékoztatja vásárlóinkat, hogy készítményeink magas technológiai szinten, az élelmiszereloállítás szabályainak maximális betartásával készülnek. A rendszerváltás után, mint a legtöbb magyarországi vállalat, a szentesi baromfifeldolgozó is nehéz gazdasági helyzetbe került. 1990. december 1-jén a továbbfeldolgozó üzemrész kivált, és Hungerit Kft. néven kezdett el muködni magyar, olasz és német tulajdonosokkal. Ettol kezdve a kft. a magyar továbbfeldolgozó piac legjelentosebb tényezojévé vált. 1993 decemberében az akkor már felszámolás alatt álló Szentesi Baromfifeldolgozó Rt-bol alakult meg a GOLD M Kft., amely a baromfifeldolgozás folytatását tuzte ki céljául.A fejlesztések közül azonban ki kell emelnünk egy ipartörténetileg is jelentos eseményt. 1990-ben elsoként Magyarországon, Szentesen állították üzembe azt a Stein gyártmányú gépsort, amely készresütött panírozott baromfitermékeket tudott eloállítani. A kapacitások bovítésének érdekében 1994-ben új üzemrész, a HUNGERIT PLUS állt munkába 800 kg órántkénti teljesítménnyel. A panírozott termékeket, ha lehet, még a továbbfeldolgozott termékeket is túlszárnyaló sikerrel fogadták a vevok. A panírozott, készresütött termékek a legnagyobb hazai megmérettetéseken számtalan szakmai és közönségdíjat nyertek el. 1997. február 17-én a Hungerit Kft., a Hungerit Plus Kft. és a GOLD M Kft. tulajdonosai határozatot hoztak a három cég egyesülésérol, így 1997. július 1-jén társasági formát váltottak, és a cég részvénytársasággá alakult.Napjainkban is a kiváló minoségu termékek eloállításának érdekében a HUNGERIT Zrt. folyamatos beruházásokat és fejlesztéseket végez. A feldolgozó vonalak klimatizálásával, átalakításával, a libadaraboló technológiai felújításával könnyebbé, hatékonyabbá, korszerubbé vált a termelés. 2001. év nagy beruházása révén a III. Panírozó Üzem is felépült. 2003-ban kiírt SAPARD pályázatok által megvalósíthatóvá vált 2005-re az átjáró-folyosó és térlefedés létesítése, a csomagoló és fozo-füstölo gépek beszerzése, valamint a szennyvíz és ivóvíz-csatorna kiépítése.Az említett beruházások, fejlesztések biztos hátteret nyújtanak, hogy cégünk minden szinten eleget tegyen a fogyasztói igényeknek és minoségbiztosítási elvárásoknak.

BÁT-GRILL Kft.

Cím:
7140, Bátaszék Mohácsi út 1.
telefon:
74/493-361
fax:
74/493-361
Tevékenység rövid leírása:
A Bát-Grill Feldolgozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1995-ben alakult meg. Alaptevékenysége a broilercsirke vágása, feldolgozása, előhűtött, és fagyasztott csirke kis-, és nagykereskedelmi forgalmazása.

Bábolna Rt.

Cím:
2943, Bábolna Mészáros út 1.
telefon:
34/569-103
:
34/569-103
Tevékenység rövid leírása:
A Bábolna Mezőgazdasági Termelő, Fejlesztő és Kereskedelmi Részvénytársaság az 1789-ben alapított Ménesbirtok legnemesebb hagyományaira visszatekintő történetével a magyar mezőgazdaság legpatinásabb és egyik legnagyobb vállalata. Múltja és jelene kötelezi a jövőbeni helytállásra.
Honlap:

Odor Húsker Kft.

Cím:
8623, Balatonföldvár Gábor A. u. 11.
telefon:
84/340-706
fax:
84/340-706
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk húsáruk feldolgozásával és értékesítésével foglalkozik.

Integrál Zrt.

Cím:
6100, Kiskunfélegyháza Szalay Gyula ut 2.
fax:
76/461-052
fax:
76/461-052
Tevékenység rövid leírása:
Az INTEGRÁL ÁFÉSZ 1946. január 20-a óta működő 100%-ban magyar tulajdonú gazdálkodó szervezet. Fekvése abban a történelmi tájkörzetben van, ahol közel évszázados hagyománya van a libanevelésnek, hizlalásnak.Így alakult ki szövetkezetünk egyik fő tevékenységeként, a hízott liba vágás.Másik fő tevékenységünk az élelmiszer és vegyiáru kiskereskedelem. Fentieken kívül vendéglátó-, kiskereskedelmi- és irodahelyiségek bérbeadásával is foglalkozunk.Cégünk fekvése abban a történelmi tájkörzetben van, ahol közel évszázados hagyománya van a libanevelésnek, hízlalásnak.
Baromfifeldolgozó Üzem címe:
6100 Kiskunfélegyháza, Csongrády út 101.

Az Integrál ÁFÉSZ 1983-ban hozta létre Baromfifeldolgozó Üzemét, Kiskunfélegyháza, Csongrádi út. 101. sz. alatti telephellyel. Környékünkön mindig is nagy hagyománya volt a liba- és kacsanevelésnek. Ezekre az adottságokra alapozva, a folyamatos beruházások eredményeképpen üzemünk Magyarország egyik legkorszerűbb víziszárnyas feldolgozó üzeme lett. Jelenleg hízott liba, pecsenye kacsa és húsliba elsődleges feldolgozásával foglalkozunk.A jó minőségű vágási alapanyagainkat saját törzsállomány fenntartásával biztosítjuk. Termelési folyamatunk minőségi és higiéniai színvonalát biztosítva 1998-ban létrehoztuk a HACCP rendszert. Értékesítésünk fő vonalát az export képezi, export kódszámunk: HU 43-as. Belföldön is folyamatosan szállítunk éttermi- és szállodaláncoknak illetve kereskedelmi egységeknek is. Legkeresettebb export termékeink a hízott liba máj különféle módon kidolgozott hízott libahús részek, pecsenye kacsa és húsliba termékek.Partnereink között egyaránt megtalálhatóak Nyugat-Európa legfejlettebb országainak képviselői (Belgium, Németország, Ausztria, Franciaország), valamint hong-kongi és Japán kapcsolataink is egyre szélesednek. Termékeink gyártása, csomagolása során technológiánkat mindenkor rugalmasan változtatjuk a vevői igényeknek megfelelően. Munkatársaink azért dolgoznak, hogy teljes mértékben megfeleljünk a vevők által támasztott minőségi és mennyiségi elvárásoknak, ezzel együtt a gazdaságossági szempontoknak.Bízunk benne, hogy honlapunk felkeltette érdeklődését és új-, illetve visszatérő kereskedelmi partnerként üdvözölhetjük Önt a vevőink között.

Nagy Tibor Termelői Húsbolt

Cím:
2314, Halásztelek Hajnal utca 36.
telefon:
24/452-207
:
24/452-207
Tevékenység rövid leírása:
Széles áruválasztékával várjuk kedves régi és új vásárlóinkat, állandó akciókkal, termelői árakon!

Bács-Tak Kft.

Cím:
6449, Mélykút Malom u. 12.
telefon:
77/460-043
fax:
77/460-043

Zöld Szél Kft.

Cím:
1031, Budapest Királyok útja 140.
telefon:
430-0871
fax:
430-0871

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.