Értékelje a céget!
15 találat 1 | 2

Selyemréti Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola és Városi Pedagógiai Intézet

LACKNER KRISTÓF Általános Iskola

Dr. Kemény Ferenc Általános Iskola

Cím:
3300, Eger Kodály Zoltán u. 5.
telefon:
36/516-617
fax:
36/516-617

Damjanich János Általános Iskola Gödöllő

Karinthy Frigyes Gimnázium

Cím:
1183, Budapest Pestszentlőrinc Thököly u. 7.
fax:
2912367
telefon:
2912367
Tevékenység rövid leírása:
A Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnázium igen magas célok megvalósításáért küzd, és ez nagyfokú elkötelezettséget kíván diáktól, tanártól egyaránt.
A két tanítási nyelvű programokban az első évben a diákok intenzív nyelvoktatásban vesznek részt. Középiskolai tanulmányaik e fontos szakaszában biztos nyelvtudást szereznek. A hátralévő négy éven keresztül az alapvető tantárgyakat a magyar tantervben előírt követelményeknek megfelelve, célnyelven tanulják. Tanáraink igyekeznek minden tantárgy tanulása során kiemelkedő teljesítményre ösztönözni a tanulókat. Amióta a magyar-német tagozat a nyelvi előkészítő "nulladik" évvel szintén öt évesre bővült, az ide jelentkező nyolcadikos tanulóknak nincs szükségük előzetesen megszerzett nyelvtudásra.
1987-ben indult be Magyarországon a két tanítási nyelvű oktatási kísérlet elôször nyolc, majd a következô évben hét gimnáziumban angol, német, orosz, francia és spanyol nyelven. (Azóta szinte gomba módra szaporodtak, ma már szakközép- és általános iskolákban is népszerű lett ez a képzés, még ilyen óvodák is vannak.) Nagy dolog volt ez akkor. Azt jelentette, hogy felelôs vezetôk állami, önkormányzati és iskolai szinten is felismerték, milyen fontos az idegen nyelvek magas fokú ismerete.
Itt a magyar-angol program kezdôdött ekkor hetvenkét diák részvételével.
1994-ben tizenöt tanulóval elkezdôdött a négyéves német két tanítási nyelvű oktatás a Karinthy Frigyes Gimnáziumban is. Akkor, akárcsak jelenleg, a diákokat több száz jelentkező közül választottuk ki, a szellemi képességeiket, készségeiket mérő objektív felvételi vizsgán elért eredményeik alapján. E felvételi tesztsorozat biztosítja, hogy iskolánkba a legtehetségesebb, legrátermettebb, tehát igen jó képességű gyerekek járjanak.
A normál tagozat hagyományos, négyéves magyar gimnáziumi program, ahol az emelt óraszámú osztályokban heti 5 órában tanulják diákjaink az angol nyelvet.
Minden tanulónk választhat második idegen nyelvet, a német, angol, spanyol, francia, orosz közül.
Bővebb információért kérem katintson weboldalunkra!

Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

Cím:
,
:
:
Tevékenység rövid leírása:
A gimnázium 1924-tol a reáliák felé nyitott, 1934-tól azonban - országosan - újra egységes lett a képzés. A változó helyszínek, a változó oktatási tartalom mellett egy változatlan, az iskola neve: Klauzál Gábor.A főgimnáziumhoz képest a Klauzál létszáma erősen megcsappant. Ennek oka Trianonban keresendő. Klauzál névvel élte meg a háborút, egységes óratervvel. 1945 után már nem lett a "régi". 1950-ben pedig pártelvtárs "illetékesek" egyetlen tollvonással RADNÓTIRA változtatták nevét.

Szent László Gimnázium

Cím:
1102, Budapest Kőrösi Cs. S. út 28-32.
telefon:
261-7671
telefon:
261-7671

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.