Értékelje a céget!
9 találat 1

Rozetta Üvegstúdió Bt.

Cím:
6800, Hódmezővásárhely Szántó K. J. u. 29.
telefon:
62/248-397
telefon:
62/248-397

Zichy Mihály Iparművészeti és Ruhaipari Szakképző Iskola és Kollégium

Cím:
7400, Kaposvár Szántó u. 11.
telefon:
82/527-340
fax:
82/527-340
Tevékenység rövid leírása:
Kaposváron, Rippl-Rónai József és Vaszary János városában jelentős múltja volt a képzőművészetnek és a gazdag hagyományokra épülő képzőművészeti alkotóköröknek. Iskolarendszerű művészeti képzés azonban nem volt a városban annak ellenére, hogy egy művészeti iskola megalapításának gondolata és szándéka már régebben megfogalmazódott. Tekintettel a Dél-Dunántúli Régió nagy múltú pécsi képzőművészeti iskolájára és annak közelségére, egy hozzá hasonló, de lehetőleg más jellegű iskola indítása egyre inkább időszerűnek, sőt szükségszerűnek tűnt. Talán véletlen egybeesés, de a rendszerváltással szinte egyidőben 1989-ben került sor a művészeti iskola létrehozására Kaposváron. Akkor még nem sok megyeszékhely vállalkozott hasonlóra, így a kaposvári kezdeményezés merész kísérletnek számított. A szakmunkásképző profillal rendelkező iskola igazgatója, Hausz Árpád vállalta a kockázatot. Elindította a művészeti oktatást textil és kerámia szakokon. Ezek megválasztásánál fontos szerepet játszott a helyi hagyomány, a város könnyűiparát, egyben az akkori iskola képzési profilját is meghatározó fazekas és ruhagyártó szakmák és műhelyek megléte. A szakmunkásképzés mellett még szerényen megmutatkozó, a kezdeti nehézségekkel küszködő művészeti képzést sok esetben a külső és belső bizonytalanság, a szakos tanárok részéről lelkesedés és tenni akarás, a bizonyítási vágy jellemezte. A diákok is érezték, hogy valami fontos, történelmi pillanatnak a részesei, hiszen iskolát teremtenek együtt tanáraikkal. A közös cél és kitartó munka eredményei már két év múlva jelentkeztek. Egy bemutatkozó kiállításon a városnak is bizonyítani tudtuk az iskola létjogosultságát és életképességét. Az elismerés és bíztatás további lendületet adott a fejlődésnek. 1990-ben az alkalmazott grafika szakot, majd 1992-ben kísérletképpen ruhatervező-modellszerkesztő szakot indítottunk, melyből 1996-ra az új országos szakmajegyzékbe iktatott tanítható mesterség lett.

Ballad-Art Bt.

Cím:
1132, Budapest Visegrádi u. 43-45.
e-mail:
ballada@interware.hu
mobil:
ballada@interware.hu
Tevékenység rövid leírása:
Az üvegmuves céget 2000-ben alapította Joldos Mária-Magdaléna /szül.: Balla Mária/ és Acsády György.

A muhely célja egyedi jellegu, de részben sorozatban is gyártható kézmuves technikával eloállított üveg használati - úgyis mint - poharak, vázák, tálak, kancsók, stb. -- valamint - dísztárgyak tervezése és készítése.

A tárgyak eloállítása során különbözo technikákat - például festés, zsinórozás, karcolás, metszés - alkalmazunk.

A zsinórozással és festéssel megmunkált üvegtáblák alkalmasak lakások és más belso terek további elemeinek, tárgyainak - ajtók, ablakok, paravánok, térelválasztók díszítésére.

A motívumokat a természetbol, vagy az azt ábrázoló népmuvészeti elemekbol választjuk, akadnak geometrikus elemek, de ugyanakkor az élet, a kor történéseihez is kapcsolódnak. Alkalmazhatóak események, cégek, emblémák, címerek, jelképrendszerek megjelenítésére is.

A bemutatott tárgyak készen kaphatóak, illetve megrendelhetok. Egyedi elképzelések megvalósítására is rendelkezésre állunk.

Ranyák Üvegtechnika Anno 1967

Cím:
1094, Budapest Tompa u. 15/b.
telefon:
216-2808
telefon:
216-2808
Tevékenység rövid leírása:
A céget 1967-ben Ranyák György üveg technikus mester alapította, Budapesten a Ferencváros szívében, azóta családi kézműves manufaktúraként működik és apáról fiúra száll. A cég nagy szakmai múltra tekint vissza. Elismert szakembereivel szinte minden elképzelést képes megvalósítani. A családi vállalkozás termékei az idő folyamán Európa szerte elismertté váltak, számos nagy céget, illetve magán személyt kiszolgál itthon és külföldön, ami a kézművességnek, a termékek precíz kidolgozásának, a megrendelők pontos kiszolgálásának és a folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhető. Cégünk nagy örömmel teljesíti az egyedi elképzelések és kísérletek megrendeléseit. Az évtizedek során a dinamikusan fejlődő családi vállalkozás termék palettája évről évre szélesedik, az egészségügyi, borászati termékek éppúgy megtalálhatóak, mint labortechnikai és díszműáruk.

A Ranyák Üvegtechnika filozófiája:

"A tradicionális kézművesség ötvözete a modern technikával."

Termékeinket PYREX, SIMAX hőálló üvegekből készítjük, melyek magas hőmérsékleten alakíthatóak és egészségügyi tisztasággal bírnak, feszültségmentesek ezért fokozottan ellenállnak a mechanikai igénybevételnek. Német gyártmányú HERBERT-ARNOLD üvegtechnikai égőfejekkel állítjuk elő a magas hőfokú gázkeveréket, melyhez saját ipari-oxigénfejlesztő berendezésünk biztosít nagy tisztaságú oxigént.


"Igyekszem minden kivánság és panasz ügyben eljárni úgy ,mintha a magam ügyeit intézném"
Kulcsszavak:

Körmendi Galéria. Color Team Kft.

Cím:
1055, Budapest Falk Miksa u. 7.
e-mail:
info@kormendigaleria.hu
fax:
info@kormendigaleria.hu
Tevékenység rövid leírása:
A Körmendi Galéria kortárs magyar képző-, üveg- és textilművészettel foglalkozik, árusítja a legkiválóbb magyar festők és szobrászok, üveg- és textilművészek alkotásait. Művészeti albumokat, monográfiákat és CD-ROM-okat ad ki angol és német nyelven is. Vállalja irodák, irodaházak, lakások berendezését műtárgyakkal, bérlet, lízing formájában is. Szakértőink segítségével 4000 műtárgy közül választhatja ki azokat, amelyek között szívesen töltené idejét, amelyek szebbé teszik életét. Telephelyeink: 9400 Sopron, Templom u. 18. Tel: 99/524-012; 1055 Budapest, Falk Miksa u. 7. Tel: 269-0216.Budapest Nagybányai u.2 Tel:275-0215

Ambrus Aladár egyéni vállalkozó

Cím:
1152, Budapest Beller Imre u. 119.
telefon:
307-3007
:
307-3007
Tevékenység rövid leírása:
Otthonunkban számtalan lehetőség nyílik arra, hogy az egyszerű üvegfelületeket kiváltsuk színes fényáteresztő ólombetétes üvegkompozíciókkal. Most következzen egy kis ízelítő.

Jégmadár Ólomüvegműhely

Cím:
2040, Budaörs Bazsarózsa utca 37/a
telefon:
23/421-458
:
23/421-458
Tevékenység rövid leírása:
Cégünk üvegfestéssel foglalkozik.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.