Értékelje a céget!
9 találat 1

Gábor Dénes Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola

Cím:
6724, Szeged Mars tér 14.
telefon:
62/558-750
fax:
62/558-750

SCHOOL OF BUSINESS - Dunakeszi Üzleti Szakközépiskola

Cím:
2120, Dunakeszi Bazsanth Vince út 10.
telefon:
27/546-350
fax:
27/546-350
Tevékenység rövid leírása:
ISKOLÁNKRÓL:
Szakközépiskolánk 1998-ban School of Business Dunakeszi Üzleti Szakközépiskola néven kezdte meg működését önálló intézményként. Fenntartónk a School of Business Vezetőképző és Tanácsadó Közhasznú Társaság, amely 11 hasonló profilú iskolát működtet az országban. Ezen a hálózaton belül átszervezés miatt később a School of Business Székesfehérvár Üzleti Szakközépiskola tagintézménye lettünk, de ez a képzés profilján és működésünkön nem változtatott.
Érettségi utáni iskolarendszerű szakképzést folytatunk, nappali tagozaton. A képzési idő ? általában 2 év - végén a tanulók OKJ vizsgát tesznek. Diákjaink főként Pest megye északi régiójából (Vác, Dunakeszi és környéke) járnak az iskolába, de egyre több budapesti diák is jelentkezik (Angyalföld, Újpest középiskoláiban érettségizettek közül). A felsőfokú szakképzettség értéke egyre nő a munkaerőpiacon, s úgy tűnik, ezt egyre többen felismerik. 2008-tól indítandó új szakokkal bővítjük az iskola képzési kínálatát, az itt végzők elhelyezkedési lehetőségeit. Tervezzük esti munkarendű tagozat indítását is. Terveink megvalósulása, a sokoldalú képzési lehetőségek kihasználása nagy mértékben függ a jelentkezők létszámától. Az új OKJ szerinti képzés modulrendszerű, egy szakképesítésen belül ún. elágazások jelentik a konkrét (rokon-)szakmákat.
Középfokú, emelt szintű képzéseinkben részt vevő diákok az INFORMATIKA és az Ügyvitel (ez utóbbi idegen nyelvi) területén jártas szakemberekként dolgozhatnak majd.
Felsőfokú szakképzéseinket a Szegedi Tudományegyetemmel és a Miskolci Egyetemmel kötött Együttműködési megállapodás alapján indítjuk. Területei: MENEDZSERKÉPZÉS (Idegenforgalom, kereskedelem), GAZDASÁG, INFORMATIKA.
Önálló épülettel nem rendelkezünk, a tanítás a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium épületében folyik. A képzés korszerű technikai hátterét azonban a szakközépiskola a saját forrásaiból teremti meg, a támogató cégektől, illetve gazdálkodó szervezetektől kapott szakképzési hozzájárulásból. Az iskolában részben főállású pedagógusok, részben óraadó tanárok foglalkoznak a diákokkal, illetve az oktatott tárggyal kapcsolatos gyakorlati területen is tevékenykedő szakemberek.
Természetesen az egyes szakok csak megfelelő létszámú jelentkező esetén indíthatóak. Kérem, tanulni szándékozó ismerősei körében, középiskolájában, vagy ha esetleg dolgozik, tegyen említést az iskolánkban kínált lehetőségekről! Honlapunkat is ajánlom az Ön, és bárki érdeklődő figyelmébe:
www.dunakeszi.sob.hu
A tanulmányi idő mind a felsőfokú , mind a középfokú, emelt szintű szakokon 2 év, kivétel a RENDSZERGAZDA képzésen belül a fél év alatt megszerezhető Számítástechnikai szoftverüzemeltető ún. részképzés.
Felvételi vizsga nincs, a beiratkozás feltétele a sikeres érettségi vizsga.
TANDÍJMENTESSÉGRŐL:

A Közoktatási Törvény szerint: "Nappali rendszerű iskolai oktatásban a tanuló abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyben betölti középiskola esetén a 22. életévét. ...egy évvel meghosszabbítható abban az esetben, ha a tanuló az általános iskola első évfolyamán a tanulmányait a 7. életévében kezdte meg..."
Az iskolarendszerű nappali képzések tandíjmentesek mindazoknak,
-akiknek nincs szakmája. Figyelmen kívül kell hagyni azt az államilag elismert szakképesítést, amelyet iskolarendszeren kívüli oktatásban szerzett a hallgató.
- a második szakma megszerzése, ha az a meglévő szakmára épül.

Az iskola tanulói jogosultak minden nappali képzésben résztvevő diáknak járó állami juttatásra: diákigazolványra és 22 éves korig családi pótlékra, illetve árvaellátásra.

A JELENTKEZÉS

Feltétele: érettségi bizonyítvány
Módja: jelentkezési lapon

Jelentkezési lap letölthető: www.dunakeszi.sob.hu , www.sob.hu (innen on-line is beküldhető)

Határidő és további információk:
Honlapunkon: www.dunakeszi.sob.hu
e-mailben: dunakeszi@sob.hu
ill. Bánhegyesiné Topor Gizella tagintézmény-vezetőnél (30/91-59-038), vagy Szabóné Kiss Katalin iskolatitkárnál (30/600-4059)

Tolna megyei Önkormányzat Szent László Egységes Középiskolája

Cím:
7100, Szekszárd Széchenyi u. 2-14.
telefon:
74/529-333
fax:
74/529-333
Tevékenység rövid leírása:
A Szent László Középiskola Tolna megye legfiatalabb, ugyanakkor az egyik legtöbb hagyománnyal rendelkező, legrégebb óta működő szakképző iskolája. A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése jogutódlással 2007. július 31-ei hatállyal megszüntette

az Ady Endre Középiskolát,
a Hunyadi Mátyás Középiskolát,
a Dr. Kelemen Endre Középiskolát,
valamint a Bezerédj Pál Általános Iskolát,
és 2007. augusztus 1-jei hatállyal új jogutód közoktatási intézményt alapított, a Szent László Középiskolát.

Online Szakmai Telefonkönyv, cégregisztráció ©2005-2018
Minden jog fenntartva!
Magyarország térképes cégkeresője, útvonaltervező, tudakozó, online telefonkönyv:
Kft, Bt, NYRt, Zrt. kereső.